Κοινότητα Μανταμάδου σε Μητσοτάκη: Στρατηγικής σημασίας η προς επίταξη περιοχή

Tη στρατηγική σημασία της περιοχής που κυβέρνηση προορίζει προς επίταξη τονίζει με επιστολή της προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού , τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, τον περιφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού, τους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και τους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ, η Κοινότητα του Μανταμάδου.

Στην επιστολή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το κλειστό κέντρο πρόκειται να γίνει σε χώρο, στον οποίο υπάρχει υπόγειο διοικητήριο του στρατού εν καιρώ πολέμου.

«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

aftodioikisi.gr

Categories