Με Mακεδονίτικες συνταγές διαγωνίζονται το Σάββατο οι Αρχιμάγειρες της Βόρειας Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

Συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι, όλα φτιαγμένα από ελληνικά προϊόντα, είναι τα “Ολυμπιακά” πιάτα με τα οποία θα διαγωνιστούν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (“ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”) που διεξάγονται από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γκότσης, κάθε μέρα σε ένα εστιατόριο 1000 ατόμων σερβίρονται μενού από διάφορες κουζίνες, τα οποία κρίνονται από εξειδικευμένα άτομα που συγκροτούν την κριτική επιτροπή. Οι επισκέπτες, με το εισιτήριο τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από όλες τις γαστρονομικές προτάσεις των χωρών που συμμετέχουν. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα ξεπεράσουν τους 30.000.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με μία αποστολή 10 ατόμων που θα παρουσιάσει 7 πιάτα και μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11. Διαγωνίζονται στην κατηγορία “Community catering”.

Αύριο Σάββατο, οι Έλληνες σεφ από την Μακεδονία θα βάλουν το σκούφο τους στις 6 το πρωί και έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία παρασκευής και να αφήσουν την κουζίνα.

Όσο για τη διάκριση… Όπως ανέφερε ο κ.Γκότσης, “το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά συμμετέχουμε σε έναν τόσο σπουδαίο διεθνή διαγωνισμό, τον κορυφαίο για τον κλάδο της γαστρονομίας και με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται όχι μόνο η γαστρονομία της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Μακεδονίας αλλά και τα προϊόντα, η ιστορία, η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας”.

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories