Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας: Ένας μικρός πολυχώρος Πολιτισμού – Παρουσίαση. (video)

Η μεταστέγαση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας – η οποία φιλοξενείται και λειτουργεί εντός του Δημοτικού Σχολείου Σαρωνίδας – έγινε στις 29 Μαρτίου 2019 με την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού, της (Δημοτικής)  Κοινότητας Σαρωνίδας, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και τους Νέους Εθελοντές.σε Δράση.  Μέχρι τότε  φιλοξενούνταν στο κτίριο της Κοινότητας της Σαρωνίδας. Τις επιγραφές φιλοτέχνησε η εικαστικός Σ. Ευγένα.

Η Βιβλιοθήκη φέρει τιμητικά το όνομα  «Αντώνης Ιωαννίδης», πατέρα της γνωστής σε όλους μας εθελόντριας Αναστασίας Ιωαννίδη, το όραμα του οποίου ήταν κάθε τόπος, όσο μικρός κι αν είναι, να διαθέτει τη δική του βιβλιοθήκη, ώστε να δίδεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διαβάζουν.

Στο πρόγραμμα της δανειστικής βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται δράσεις και σεμινάρια, το πρόγραμμα «Βαλίτσα που ταξιδεύει» και θεματικά καλάθια καθώς και πολλές άλλες που μας περιέγραψε η Αναστασία χθες 14.2.20 κατά την διάρκεια της δεύτερης παρουσίασης που έγινε από την ιστοσελίδα μας μετά την πρώτη που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2015.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως πίσω απο την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την ίδια την Αναστασία, υπάρχουν δεκάδες εθελοντών οι οποίοι στηρίζουν, ο καθένας με το δικό του γνωστικό πεδίο. Η Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας είναι αποτέλεσμα ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και γιαυτό έχει επιτυχία!

Χθες, ημέρα του Αγ Βαλεντίνου, η δανειστική βιβλιοθήκη της Σαρωνίδας επέλεξε να κάνει μία δράση που έχει να κάνει με την Αγάπη, την Προσφορά και τη Γνώση, καλώντας το κόσμο να προσφέρει ένα βιβλίο με ανταμοιβή ένα λουλούδι μεταφυτευμένο σε μικρά γλαστράκια, προσφορά επαγγελματιών του Δήμου μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους εθελοντές να συνεχίσουν έτσι και να περνούν συνεχώς μέσα από τις δράσεις τους μηνύματα Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΡΑΦΙΩΝ

Επικοινωνία
saronidalibraryai@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-Saronida-Library-Antonios-Ioannidis-2229968030653416/

Το video της παρουσίασης στο YOUTUBE


Το video της παρουσίασης στο facebook

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/291805435127392/


H παρουσίαση που είχε γίνει όταν η Βιβλιοθήκη στεγαζόταν στο Κοινοτικό κατάστημα Σαρωνίδας (Ιουλιος 2015)

Παρουσίαση Βιβλιοθηκών Σαρωνικού. Δανειστική Σαρωνίδας. video

H χθεσινή (14.2.20) δράση της Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας

Categories