Η συνέντευξη του Προέδρου της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, Γ. Σπυρίδη στον Paraktios.gr – video

Συνέντευξη περίπου μιας ώρας παραχώρησε στον Paraktios.gr, ο πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ  Γιώργος Σπυρίδης με κύριο ζήτημα το “ιδιοκτησιακό” των εγκαταστάσεων του κλειστού Αναβύσσου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΑΡΗΣ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, η 15ετής σύμβαση παραχώρησης, η οποία έληξε το Νοέμβριο του 2015, έχει ήδη μετατραπεί σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με τους ίδιους ακριβώς όρους εφόσον ουδείς των συμβαλλομένων δεν την κατήγγειλε κατά την εκπνοή της. Όπως δήλωσε ο κύριος Σπυρίδης το Νοέμβριο του 2015 συναντήθηκε με τον τότε Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη στο γραφείο του τελευταίου, παρουσία του Σάββα Γκέραλη και συμφωνήθηκε -όπως είπε ο Γ.Σπυρίδης- ο δήμος Σαρωνικού να μην προβει σε καταγγελία της σύμβασης.

Παρόλα αυτά -είπε – δεν μας πειράζει αύριο το πρωί οι εγκαταστάσεις να γίνουν Δημοτικές  και εμείς ζητάμε μέσα από συζητήσεις που θα έχουμε με τη δημοτική αρχή να έχει λόγο ο ΚΟΥΡΟΣ και να ισχύσουν οι όροι της σύμβασης του 2000-2015 και φυσικά ο Δήμος Σαρωνικού να επωμιστεί όλες τις δαπάνες.

Ο ΚΟΥΡΟΣ δεν έχει ανάγκη διαφήμισης, τα  30 χρόνια λειτουργίας που έχει στο χώρο είναι η διαφήμιση του.Είναι η προσφορά του σε αυτούς τους χώρους

Η Ομάδα μπάσκετ του ΚΟΥΡΟΥ επιστρέφει πάλι εκεί που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια για να εκπροσωπήσει το δήμο Σαρωνικού στο υψηλότερο επίπεδο της Ένωσης

Διένεξη μεταξύ ΚΟΥΡΟΥ και Δημοτικής Αρχής  δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.  Μίλησα προχθές στην Κοπή της πίτας για ένα τρίπτυχο, το τρίπτυχο γονιός- σωματείο -Δήμος, Αυτό το τρίπτυχο θα  αποτελέσει το εφαλτήριο για να πάμε τον αθλητισμό της περιοχής μας ακόμα πιο ψηλά.

Για την απουσία της Δημοτικής Αρχής στην κοπή της πίτας: Ειδοποιήθηκα από τον κο Δήμαρχο στις 8:10 το πρωί με μήνυμα ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παραστεί στην εκδήλωση. Για τους άλλους δεν γνωρίζω τους λόγους, εγώ είχα στείλει σε όλους προσκλήσεις.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Σωματείων αυτών και του ΚΟΥΡΟΥ είναι ότι ο κύριος Δούρος ή ο κάθε κύριος Δούρος, ανέλαβε τη διοίκηση παίρνοντας ένα κλειδί και ανοίγοντας την πόρτα. Οι άνθρωποι του ΚΟΥΡΟΥ από το 1991 δημιούργησαν αυτό το αθλητικό κέντρο.

Τό 1991 αυτό το οικόπεδο που σας είπα με πρωτεργάτες τότε τον Κότταρη Ψαλίδα, Κανελλόπουλο και άλλους ξεκίνησαν να φτιάξουν από ένα μπαζότοπο  αυτό  γήπεδο που η κοινότητα όριζε με ρήτρα πενταετή ότι αν δεν γίνουν τα γήπεδα μέσα στο χρονικό διάστημα των πέντε ετών τότε η κοινότητα θα πάρει πίσω το οικόπεδο και Μπράβο τους  γιατί σήμερα εμείς αυτά τα γήπεδα τα βρήκαμε και προχωρήσαμε και φτιάξαμε αυτό που δεν είχαν φτιάξει εκείνοι μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε.  Τον Νοε 2000 παραχωρειται το οικοπεδο με την ρητρα κατασκευης και από τον Νοε 2000 μέχρι το Νοε 2015 ίσχυε ότι ανέφερε το συμφωνητικό. Τον Νοε 2015 όταν έληγε η σύμβαση παραχώρησης η οποία σύμβαση από ότι γνωρίζουμε όλοι όσοι εχουν σχέση μετο αστικο δικαιο εαν δεν καταγγελθει μετατρεπεται σε αοριστου χρονου και ισχύουν οι οροι της συμβασης του 2000,συναντηθηκα με τον κο Σωφρόνη στο γραφείο του, παρουσία του Σ Γκέραλη να συζητησουμε το θεμα. Ο Σωφρονης ειπε: ο Κούρος είναι ένα μεγάλο και υγιές σωματείο με πολύ μεγάλη προσφορά στο χώρο του και εμείς δεν προτιθέμεθα να καταγγείλουμε καμία σύμβαση

Από τον ΝΟΣ δεν ζητήσαμε χρήματα. Ζητήσαμε τη σύναψη ενος Ιδιωτικού Συμφωνητικού για την αποζημίωση εξοπλισμού εαν μετά την χρήση του γηπέδου είχαν σημειωθεί φθορές η καταστροφή ηλεκτρονικών πινάκων η άλλων οργάνων

Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συνάντηση από τους υπεύθυνους του δήμου για το ιδιοκτησιακό παρά μόνο συνάντηση με όλα τα σωματεία για γενικότερα θέματα. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης  ο Δήμαρχος μας έθεσε το δίλλημα η κάνουμε το Γυμναστήριο ΔΗΜΟΤΙΚΟ η ΦΕΥΓΕΤΕ. Την επόμενη ημέρα εμείς στείλαμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε απάντηση.

Όταν μιλήσαμε για συνένωση μιλήσαμε για συνένωση καθαρά τον ανδρικών.  Να δημιουργηθεί μία ομάδα ανδρική που θα πλαισιωθεί κατά κύριο λόγο από παιδιά της περιοχής μας, θα εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός και η αντιπαλότητα και θα υπάρχει και ένα ισχυρό Κίνητρο για τα νέα παιδιά για να μπορέσουμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά.

Για την πρόταση που διατυπώθηκε από Χρ Τσιγαρίδα για δημιουργία ΦΟΡΕΑ που θα υπάγονται τα κλειστα:  το να ενταχθεί στο δήμο ή σε ένα φορέα είναι πάρα πολύ καλό αρκεί όμως ο δήμος να αναλάβει και όλες τις δαπάνες.

Στο τέλος του video  o Γ.Σπυρίδης απευθύνεται προς τους ΓΟΝΕΙΣ, στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΙς 23/12/19

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΡ ΠΡΩΤ:684
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ:23-12-2019

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ-ΚΛ.ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΥ

Η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ στα πλαίσια μιας γόνιμης και ειλικρινούς συνεργασίας με το Δήμο Σαρωνικού προχωρεί σήμερα στην κατάθεση των προτάσεων της που αφορούν τά Κλ.Γυμναστήρια-γήπεδα που χρησιμοποιεί το Σωματείο μας. Ο χαρακτηρισμός ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ” μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και μάλιστα επικροτούμε την κίνηση αυτή ,αφού στα
γήπεδα μας αθλούνται όλα αυτά τα χρόνια παιδιά από τις περιοχές της Αναβύσσου ,Π Φώκαιας, και Σαρωνίδας.

Κεφ.1 Υποδομές
1 α Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού κατασκευής-επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων με την προσθήκη (είχε παραληφθεί) της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ και για έργα πού έχουν προταθεί από το Σωματείο μας.

2 α Κατασκευή και τοποθέτηση συστήματος ψύξης-θέρμανσης στα δύο(2) κλ.Γυμναστηρίων από ιδίους πόρους του Δήμου .Το ποσό αυτό θεωρούμε ότι εξισορροπεί την δαπάνη του ποσού 40.000 ευρώ που κατέβαλλε το ίδιο το Σωματείο για την κατασκευή μέρους του κλ.γυμναστηρίου Μπάσκετ _Βόλεϊ καθώς και την κατασκευήν του παρκέ-πάγκων παικτών-μπασκετών- ηλεκτρικού πίνακα με τα παρελκόμενα καθώς και των αποδυτηρίων.
3 α .Η συντήρηση και επισκευή όλων των εγκαταστάσεων που μέχρι σήμερα γίνονταν από το Σωματείο μας θα καλύπτεται πλέον από το Δήμο.

Κεφ.2 Σύμβαση- Συμφωνητικό.
2 α .-Το Συμφωνητικό παραχώρησης το οποίο έληξε το έτος 2015 μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου αφού η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν επιθυμούσε την καταγγελία ,λαμβάνοντας υπ οψη της ότι η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ αποτελούσε ένα μεγάλο και υγιές Σωματείο που εκπλήρωνε στο έπακρο τους σκοπούς και τους στόχους του καταστατικού ίδρυσης της.
2β.Η Αθλητική ιδιότητα της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ θα της παρέχει το δικαίωμα χρήσης όλων των γηπέδων καθώς και του προγραμματισμού των ωρών και ημερών άθλησης των τμημάτων.
2γ.Ο Δήμος φυσικά θα διατηρεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης των γηπέδων κατόπιν συνεννοήσεως με την ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ

Κεφ 3. Δαπάνες
3 α . Οι δαπάνες καθαριότητας και γραμματειακής υποστήριξης δεν θα συνεχίσουν να βαρύνουν το Σωματείο αλλά το Δήμο.
3β.Η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ προκειμένου να έχει το δικαίωμα της διεξαγωγής επίσημων αγώνων πρωταθλημάτων κατέβαλλε το ποσό των 7.000 ευρώ για την νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών
3γ.-Εκ μέρους του Δήμου θα πρέπει να αναληφθεί η υποχρέωση προς το εργολάβο κατασκευαστή της εξόφλησης του ποσού των 100.000 ευρώ που έχει επιδικασθεί στην ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ με την υπ αριθμ…….απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών άλλως ο εργολάβος κατασκευαστής θα προβεί στην εκποίηση του παραπάνω κλ.Γυμναστηρίου.

Κεφ.4 Συνένωση ομάδων μπάσκετ
4 α .-Η απόφαση του Δ.Σ της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ για τη συνένωση όλων των ανδρικών ομάδων μπάσκετ σε μια και μόνη ομάδα με όλα τα οφέλη που προκύπτουν για το Δήμο αλλά και για τα αθλητικά σωματεία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρήκε ανταπόκριση. Ίσως είναι μια πρόκληση για τη νέα Διοίκηση του Δήμου αφού εξετάσει το τι ισχύει στους γειτονικούς δήμους να ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή, λύνοντας ταυτόχρονα το “μεγάλο” πρόβλημα στέγασης.

ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories