Σε φόρουμ στους Δελφούς θα γίνει το κοπή τη πίτα της οικογένειας Μητσοτάκη

Πολύ κοντά στην απαρτία βρίσκεται η οικογένεια του πρωθυπουργού της χώρας, όσον αφορά τους ομιλητές του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

«Το αίμα Εβιάν δε γίνεται» φαίνεται πως είναι το ανεπίσημο σλόγκαν του φετινού του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από την 5 έως Μαρτίου. Όπως συνηθίζεται σε τέτοια φόρα (γιατί λατινικά μιλάμε και στο χωριό μας), το πάθος για τα PRιλίκια είναι δυνατότερο από όλα τα οικονομικά – το αποτέλεσμα είναι ότι η διοργάνωση έχει κάτι εκατοντάδες ομιλητές και κάτι χιλιάδες συνέδρους.

Όπως μπορείτε να δείτε, έχει πολύ λαό:

Εκτός από το reunion των τελευταίων 20 τάξεων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι φετινοί Δελφοί κατάφεραν να κρατήσουν και λίγες ανθρώπινες σχέσεις μέσα στο τεχνοκρατικό κλίμα που αναπόφευκτα θα επικρατούσε σε τέτοιες συνθήκες. Για καθαρά τεχνικούς λόγους, οι ανθρώπινες αυτές σχέσεις είναι οι οικογενειακές σχέσεις της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία μετρά 7 ομιλητές στο συνέδριο χωρίς με τον πρωθυπουργό.

Μέχρι στιγμής, αυτοί είναι οι εξής: Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, η αδελφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τη σύντροφό του Σία Κοσιώνη. Επίσης, η ανιψιά του Αλεξία Μπακογιάννη και η ξαδέλφη του, Αντιγόνη Λυμπεράκη, μαζί με τον σύντροφό της, Πλάτωνα Τηνιό. Κάποιοι επίσης έσπευσαν να τονίσουν ότι ο πατέρας Μητσοτάκης έχει βαφτίσει τον Κώστα Συνολάκη (ο γνωστός για το ταλέντο του στους χαρακτηρισμούς Παύλος Πολάκης τον είχε αποκαλέσει «βαφτιστήρι»), αν κάτι τέτοιο πιάνεται τέλος πάντων για οικογένεια. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι μόνο 4 έχουν το επώνυμο Μητσοτάκης ή Μπακογιάννης, οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

Φυσικά, κάμποσοι από αυτούς έχουν ή είχαν θεσμικό ρόλο, όπως ο δήμαρχος Αθηνών και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και βέβαια κάποιοι έχουν λιγότερο θεσμικό ρόλο, όμως είναι εξίσου βέβαιο ότι θα έχουν κάτι πολύ σημαντικό να πουν. Αυτή είναι η παρουσίασή τους:

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – (Co-founder & Chair World Human Forum)
Αλεξία Μπακογιάννη – (Co-Founder, Chairman and Managing Director, AEA RELATE)
Κώστας Μπακογιάννης – (Mayor of Athens)
Μαρέβα Γκραμπόφσκι – (Co-founder and Managing Partner at Zeus+Dione)
Σία Κοσιώνη – (Anchorwoman, SKAI TV)
Αντιγόνη Λυμπεράκη – (Professor of Economics, Panteion University, Athens & General Manager of SolidarityNow)
Πλάτωνας Τηνιός – (Assistant Professor, Department of Statistics and Insurance Science, University of Piraeus)
Μέσα σε τόσους εκατοντάδες ομιλητές όμως όλοι οι καλοί χωράνε. Έτσι η λίστα περιλαμβάνει επίσης (αβλεπί) τη Βίκυ Φλέσσα.

Αλλά και έναν πολύ γνωστό μας κύριο με καφάσι:

Αυτό που είναι κάπως άκομψο εκ μέρους του forum είναι ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε βρεθεί φωτογραφία για τον Κώστα Μπακογιάννη:

Διάφοροι haters του θεσμού της οικογένειας άρχισαν πολύ γρήγορα τις εξυπνάδες:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

luben.tv

Categories