Το ήθελε, το άξιζε… το κέρδισε!
Το βράδυ της Παρασκευής είχαμε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Κερατέα και τη Σαρωνίδα, με τις δύο ομάδες να έχουν τη νίκη ως μοναδικό στόχο, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κυρίως όμως για ψυχολογική αύρα, αφού μια νίκη στην έδρα της Κερατέας έχει τη δική της σημασία. Το γήπεδο γέμισε από κόσμο και μικρά παιδιά, αναμφισβήτητα μια εικόνα όμορφη για τον τοπικό μας αθλητισμό.
Πριν το τζάμπολ του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής, για έναν νεαρό άνθρωπο, ο οποίος δεν βρισκόταν πια στη ζωή.
Στα του αγώνα, η γηπεδούχος Κερατέα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γιαννάτο, Σακαρίκο, Λαιμοδέτη, Αδάμη και Νικητιανό και οι φιλοξενούμενοι με τους Μαστιχιάδη, Κρέστα, Γκίνη, Ρηγόπουλο και Αμπλιανίτη.
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν αρκετά νευρικά, ειδικά με την Σαρωνίδα να δυσκολεύεται πολύ να βρει σκορ. Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχεδόν 5:30 λεπτά είχε πετύχει μόλις 2 πόντους (7-2). Ένα σερί της τάξεως του 11-2 από την ομάδα του Γεωργαντά, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 10-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σαρωνίδα ξεκίνησε αρκετά νωθρά, δεχόμενη 15 πόντους και πετυχαίνοντας μόλις 3 σε 7 λεπτά. Παρόλα αυτά, προσπάθησε να μειώσει και να μείνει κοντά στην Κερατέα, όσον αφορά το σκοράρισμα, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 33-28.
Στην τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν κοντά αρχικά στο σκορ, μετέπειτα η Κερατέα πήρε και ένα προβάδισμα που… θεωρείται ασφαλείας για το ρυθμό του ματς. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 50-41, αλλά τη Σαρωνίδα να θέλει να αλλάξει τη ροή του αγώνα.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος βρήκε τη Σαρωνίδα να πιέζει, για το απόλυτο comeback στην αναμέτρηση. Το σκορ έφτασε στο 55-53, σχεδόν έως τα μισά της περιόδου, και τον ΝΟΣ να περνά μάλιστα και μπροστά στο σκορ, με 59-63. Τα πανηγύρια ήρθαν στον πάγκο της Σαρωνίδας, όμως κυρίευσε η ψυχραιμία. Η ομάδα διαχειρίστηκε άψογα τη ροή του ματς, η αναμέτρηση έγινε ροντέο. Στην εξίσωση του ματς φυσικά μπήκε και ο κόσμος, οι οποίοι με τη φωνή του, προσπάθησαν να ωθήσουν την ομάδα τους. Μάταια όμως, αφού στα τελευταία δευτερόλεπτα, το ματς έγειρε υπέρ του ΝΟΣ, με το τελικό 66-67 να δίνει το «ροζ» φύλλο αγώνα στην ομάδα της Σαρωνίδας και όλη την αποστολή να πανηγυρίζει έντονα.
Φυσικά, είχαμε και το «στραγάλι» της αναμέτρησης, αφού έγινε μια μικροσύρραξη από παίκτες, και κάποιους φιλάθλους, όμως οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν το όμορφο κλίμα που υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.
Διακρίθηκε ο Αδάμης από την ομάδα της Κερατέας, ο οποίος πραγματικά τους πήρε από το χέρι με 28 πόντους και 4 τρίποντα. Ακολούθησαν για τους γηπεδούχους οι Νικητιανός και Γιαννάτος.
Για τη Σαρωνίδα σημαντικότερος παίκτης ήταν ο «αθόρυβος» Μαστιχιάδηςμε τους 17 πόντους (4 τριπ.), αλλά και Μηλιώνης (13π.), όσο και οι Κρέστας και Ορφανίδης με την ενέργεια που έβγαλαν σε όλη την αναμέτρηση.
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-28, 50-41, 66-67.
Γ.Σ Κερατέας (Κοντός): Γιαννάτος 9, Νικολόπουλος 1, Αδάμης 28 (4), Λαιμοδέτης 6, Κατσίκης, Κρητικός, Σακαρίκος , Σεϊμένης 4, Αντωνίου, Πολίτης 2, Νικητιανός 12, Αναστασίου 4.
Ν.Ο Σαρωνίδας (Γεωργαντάς): Τσόλας Σταύρος 7, Κρέστας 2, Γκίνης 7 (1), Τσαντούλης 4, Ορφανίδης, Μηλιώνης 13 (2), Γεωργακαράκος 7, Καρκανιάς 2, Αμπλιανίτης 8, Ρηγόπουλος, Μανιάτης, Μαστιχιάδης 17 (4).
Πηγή:sportcity.gr