Ο Πρόεδρος του ΝΟΣ Δ. Βόγγολης στον Paraktios.gr – Συνέντευξη (video)

Μετά τις συνεντεύξεις στον Paraktios.gr των Προέδρων του ΑΟΛ και του ΚΟΥΡΟΥ, θα ήταν παράλειψη αν δεν δημοσιοποιούσαμε και τις απόψεις του Προέδρου του ΝΟΣ Δημήτρη Βόγγολη καθώς είναι εκείνος που βρέθηκε στο επίκεντρο εδώ και λίγους μήνες καθώς διεκδικούσε ώρες προπόνησης από τα τρία μεγάλα “Κλειστά” του Δήμου μας προκειμένου να καλύψει τις προπονητικές ανάγκες των Ακαδημιών του και της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης.

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΝΟΣ έγινε σήμερα το πρωι 27/2/20, στα γραφεία της Ομάδας στο Ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο Σαρωνίδας και ο Δημήτρης Βόγγολης κατ αρχάς μας ενημέρωσε για την ιστορία και τις δραστηριότητες του Ναυταθλητικού Ομίλου Σαρωνίδας που ιδρύθηκε το 1975.

Ο πρόεδρος του ΝΟΣ μίλησε για το άτυχο γεγονός, όταν πριν λίγα χρόνια – λόγω αδυναμίας μετακίνησης των αθλητών σε μακρυνές αποστάσεις –  αποχώρησε η Ομάδα μπάσκετ από την ΕΣΚΑΝΑ με αποτέλεσμα όχι μόνο να μηδενιστεί αλλά και λόγω του παράλογου νόμου, τιμωρήθηκε  για δύο χρόνια με αποκλεισμό συμμετοχής σε πρωτάθλημα κι έτσι χάθηκαν οι έφηβοι και οι παίδες οι οποίοι σκόρπισαν στα άλλα τοπικά Σωματεία.

Αυτό έκανε την δραστηριότητα του μπάσκετ να μείνει πίσω αλλά υπάρχει μεγάλη δρστηριότητα στην Γυμναστική συντηρώντας τμήματα γιογκα, πιλάτες  και αεροβική (στη ξηρά και στη θάλασσα).

Επίσης υπάρχει ακαδημία Αντισφαίρισης με μικρό αριθμό αθλητών (15-20)  και η Ακαδημία καλαθοσφαίρισης με 25 παιδιά. Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο διοργανώνεται ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Σε ότι αφορά την εξεύρεση χώρου για τις ανάγκες της ομάδας , αυτή τη στιγμή-προς τιμή του κου Πουλόπουλου ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση όπως είπε-ο ΝΟΣ μοιράζεται ώρες με τον ΑΟΛ και τον ΓΑΣΚ.

Σε ότι αφορά την διένεξή του με τον ΚΟΥΡΟ είπε: “Αδόκιμος η σκέψη του Κούρου να ζητά 30 ε την ώρα για τυχόν ζημιές που θα προέκυπταν και αν δεν προέκυπτε καμιά ζημιά προς τι το έξοδο αυτό για τον ΝΟΣ;  Τα Γυμναστήρια είναι Δημοτικά και ο Δήμος έπρεπε να είχε βάλει τάξη ιδιαίτερα στον Κούρο, κατανέμοντας ισότιμα τις ώρες, ώστε ο ΝΟΣ να μην περιφέρεται σαν τους τσιγγάνους για  προπονήσεις στην Κερατέα ,στο Λαύριο ή στην παραλία της Σαρωνίδας χαράματα .Χρόνια κάνουμε υπομονή από αγάπη στον Αθλητισμό και το προσπαθούμε όσο μπορούμε .

Για όσα είπε ο Πρόεδρος του ΑΟΛ πως δηλ χωρίς συνεννόηση ο ΝΟΣ διαφήμιζε κατά τις εγγραφές στην Ακαδημία του ως χώρο προπόνησης το κλειστό  Ν.ΚΑΚΑΛΑΜΑΝΑΚΗΣ, ο Δ.Βόγγολης δήλωσε πως προυπήρχε η έγκριση του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, κάτι που αποδεικνύεται στη πράξη γιατί αυτό πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει να συμβαίνει.

Αναφορικά με την πρόταση του Π.Δούρου να υπαχθούν οι Ακαδημίες του ΝΟΣ στον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου, ο Πρόεδρος του ΝΟΣ απάντησε:

“Ο ΝΟΣ μιλάει με έργα και δεν αναλίσκεται στην ιδέα όπως αυτή του ΑΟΛ, αλλαγής κλειδαριών , της προσάρτησης Ακαδημιών ή εξαγοράς προπονητών μας προσφέροντας περισσότερα χρήματα και προς τιμή του προπονητού μας που δεν δέχθηκε, αυτό δείχνει την ποιότητα και το πνεύμα που κυριαρχεί στον ΝΟΣ.
Για μας τα 25 παιδιά στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης είναι πολλά. Με γνώση προτάσσουμε το κοινωνικό συμφέρον τις κοινωνικές αρετές ανιδιοτέλειας και ευθύνης .  Ο ΝΟΣ διαμορφώνει ιστορικά τους χαρακτήρες δια της πειθαρχίας του σεβασμού, στις ηθικές αξίες και τις ψυχικές αρετές τόσο για την αγάπη προς την πατρίδα αλλά και την γλώσσα που μας την παρέδωσαν Ελληνική.Έτσι εκφράζεται το Αθλητικό πνεύμα.  Κουραστήκαμε να δεχόμεθα ταπεινώσεις για ώρες σε κλειστό Γυμναστήριο που δικαιούμεθα ,περιμένοντας χρόνια τώρα για ίση μεταχείριση, αλλά εις μάτην .  Παρ όλα αυτά ο ΝΟΣ παραμένει όρθιος υπηρετώντας ταπεινά το Αθλητικό Πνεύμα ,αγκαλιάζοντας με θαλπωρή κάθε ομάδα ή νέο που θα ενταχθεί στη δύναμή μας.  ενώ μίλησε και για  την προσπάθεια εξεύρεσης χώρου για δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου.

Για την πρόταση του ΚΟΥΡΟΥ για συνένωση των Ανδρικών Ομάδων: “Τα όσα επικαλείται τώρα ο Κούρος για συνένωση , τα είχα προτείνει με άρθρο μου στο sportcity* στις 14 Ιουλίου 2010 «ΟΚαλλικράτης του Αθλητισμού» και ακολούθησε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Διευθυντού του Sportcity κ.Σ. Κανελλόπουλου στο Anima χωρίς θετικό αποτέλεσμα”.

Για τις σχέσεις του με το Δήμο Σαρωνικού. “ Πάντα εποικοδομητικές και μάλιστα με την προσπάθεια που τώρα κάνει ο κος Πουλόπουλος πιστεύω πως ο Δήμος θα δώσει λύση.

Για την πρόταση ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ (Δημιουργία Αθλητικού Φορέα κλπ): “Μακάρι αλλά δεν το τολμούν να το κάνουν. Στην αρχαία εποχή ο δάσκαλος χάραζε μια ευθεία γραμμή στον πίνακα που την ονόμαζε ΕΥΘΥΝΗ όσοι έγραφαν πάνω από την γραμμή ήταν ανεύθυνοι και όσοι έγραφαν από κάτω ήταν υπεύθυνοι, εδώ γράφουν όλοι πάνω από την ΕΥΘΥΝΗ και δηλώνουν ανεύθυνοι”

Το κλείσιμο του Προέδρου του ΝΟΣ:

Ο ΝΟΣ δίδει την ευκαιρία στον νέο ή τη νέα : Για κοινωνικοποίηση και σωστή Ομαδική εκπαίδευση Να κάνει το Άθλημα αρεστό στον νέο. Να ωφεληθεί ο νέος με την απόκτηση υγιών
συνηθειών προετοιμασίας , εκτόνωσης του άγχους, αυτοπειθαρχίας και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων .

Η αυτογνωσία ως εργαλείο προόδου τους, δίδει αυτοπεποίθηση και δέχονται την εποικοδομητική κριτική των προπονητών όταν οι απόφαση του Αθλητή δεν είναι · ατομική αλλά ομαδική.

Η συλλογική συνεργασία των αθλητών μεταξύ τους,  δίνει την Ομαδική δυναμική στους αγώνες, το να είσαι μέρος του συνόλου είναι πολύ σημαντικό , το ομαδικό πνεύμα αποτελεί ασπίδα
και για το κοινωνικό συμφέρον, κοπιάζοντας σήμερα θα αποκομίσουν αύριο.

Σε αυτό το Αθλητικό πνεύμα κινείται ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας με τους πεπειραμένους και διακεκριμένους προπονητές Καλαθοσφαίρισης, Αντισφαίρισης και Γυμναστικής”


*Το άρθρο του Δ.Βόγγολη στο sportcity.gr στις 14/7/10

https://sportcity.gr

Categories