Συναγερμός στην Ελλάδα – Δεκάδες τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας

Σπεύδουν οι πολίτες να εξεταστούν

Η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα προκάλεσε πανικός σε εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να εξεταστούν.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ειδικά εκείνους τους πολίτες που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ όπως αναφέρουν πηγές του εξετάζονται άλλα δύο περιστατικά επίσης στη συμπρωτεύουσα.

Είναι ενδεικτικό, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι Υγειονομικών Yπηρεσιών ότι καθημερινά πλέον ελέγχονται για κοροναϊό ακόμη και 25 με 30 περιπτώσεις πολιτών.

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς αρκετοί είναι οι πολίτες που ζητούν να εξεταστούν. Ασθενείς αλλά και συγγενείς ασθενών εκφράζουν φόβους μην τυχόν και μολυνθούν από τον κοροναϊό, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει τόσο την έντονη ανησυχία που επικρατεί όσο και το στίγμα που μπορεί να δημιουργηθεί απέναντι σε όσους νοσήσουν από τον νέο ιό. Οι ειδικοί πάντως επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια και οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν.

Από την άλλη, στο υπουργείο Υγείας αλλά και στον ΕΟΔΥ οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τον υπουργό Υγείας να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη ετοιμότητας της χώρας, ενώ οι επιστήμονες που έχουν τεθεί επικεφαλής για τον κοροναϊό επιχειρούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ώστε να μην χρειασθεί να τεθούν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα που έχουν προσδιορισθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

altsantiri.gr

Categories