Μυτιλήνη: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε δύο άτομα για προτροπή σε πράξεις βίας σε βάρος του ΠΙΚΠΑ

Σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή ο καθένας καταδικάστηκαν σήμερα για το αδίκημα της απειλής, δυο Μυτιληνιοί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση της Έφης Λατσούδη, γνωστής για τη δουλειά της στο κέντρο φιλοξενίας ευάλωτων προσφύγων που λειτουργεί στη Λέσβο στον πρώην κατασκηνωτικό χώρο του ΠΙΚΠΑ.

Η κ. Λατσούδη κατήγγειλε με μήνυσή της ότι με ψευδείς διαδικτυακές ειδήσεις διαδίδονταν τις τελευταίες μέρες ότι «το ΠΙΚΠΑ χρηματοδοτείται από τουρκική οργάνωση»! Σε σχόλια που ακολουθούσαν τη διαδικτυακή αυτή είδηση κάποιοι προέτρεπαν σε πράξεις βίας τόσο εναντίον της ίδιας όσο και κατά του και του κέντρου φιλοξενίας.

Οι δυο συλληφθέντες που καλούσαν σε πράξεις βίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και, όπως προαναφέρθηκε, καταδικάστηκαν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, από μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη τέσσερις προανακρίσεις για έκνομες ενέργειες πολιτών τις τελευταίες πέντε μέρες. Ανάλογες προανακρίσεις διενεργούνται και από το Λιμενικό Σώμα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories