ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού. Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία χωρίς αναφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Θέμα: Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία χωρίς αναφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού σε συνέχεια των δράσεών της και με αφορμή την ψήφιση την Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας για τη δημόσια υγεία, πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης, μαζί με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του υπουργείου υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, όπου συνομίλησαν με τον διευθυντή κ. Γκίκα και εργαζόμενους ιατρούς του Κέντρου.
Συζητώντας με τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου, επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν με τις δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας, οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έγινε την προηγούμενη περίοδο για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της περιοχής, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μη αναπλήρωση των τριών επικουρικών γιατρών που αποχώρησαν (χειρουργός, παθολόγος και γυναικολόγος) όπως επίσης και την αγωνία τους για το επόμενο διάστημα καθώς λήγουν οι συμβάσεις ακόμα τριών επικουρικών γιατρών (καρδιολόγος, ορθοπεδικός και παθολόγος) με αποτέλεσμα τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου.
Ο Σταμάτης Βαρδαρός τόνισε ότι στο κομμάτι των επικουρικών γιατρών ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διασφαλίσει την εύκολη ανανέωση των συμβάσεων ή των αναπληρώσεων τους και ότι η Νέα Δημοκρατία επανέφερε χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, από εκεί που μέσα σε 15 μέρες μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες, πλέον η όλη διαδικασία μπορεί να φτάσει και το εξάμηνο.
Επίσης, ο πρώην γραμματέας του υπουργείου, στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη 454 μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα υγείας της χώρας που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκηρύξει από το Γενάρη του 2019.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories