Θεσσαλονίκη:ΚΘΒΕ,ΚΟΘ και Μέγαρο Μουσικής ακυρώνουν παραστάσεις και συναυλίες λόγω κοροναϊού

Ακύρωση όλων των εκδηλώσεων του μηνός Μαρτίου ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), ενώ το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) προς το παρόν δεν ακυρώνει τις προγραμματισμένες παραστάσεις στις πέντε συνολικά σκηνές του, αλλά μόνο αυτές της Βρεφικής, της Παιδικής και της Νεανικής Σκηνής καθώς και του Θεάτρου Σκιών. Παράλληλα το ΚΘΒΕ, με απόφασή του, αναστέλλει τη λειτουργία της Δραματικής του Σχολής, των Θεατρικών Εργαστηρίων και ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ακυρώνει την τακτική της συναυλία στις 13/3, «Σεχραζάντ- Νέοι Καλλιτέχνες», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 15/3, «Το Δάσος της Μελωδίας», την τακτική συναυλία στις 20/3, «Έτος Μπετόβεν ΙΙ- Γιορτή της Ελευθερίας», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 22/3, «Παρέα με τον Μπετόβεν», τη μουσική δωματίου στις 29/3, «Περίπατος με τον Άστορ Πιατσόλα» καθώς και την προγραμματισμένη περιοδεία της ορχήστρας σε Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.

Οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων αποφασίστηκαν, σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, αλλά και την υπουργική απόφαση, που απαγορεύει προσωρινά τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Βάσει της ίδιας απόφασης αποφασίστηκε και η αναβολή των δύο συναυλιών της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με τίτλο «Με άρωμα Ανατολής», για αύριο 12 και μεθαύριο 13 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όσοι έχουν βγάλει εισιτήριο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου (2310 895938-9, Δευτέρα έως Σάββατο, 10.00-18.00). Η επιστροφή του αντιτίμου θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που εκδόθηκε το εισιτήριο, δηλαδή ηλεκτρονικά για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια μέσω διαδικτύου και από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία) για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια από τα εκδοτήρια.

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του ως τις 12 Απριλίου ανακοίνωσε επίσης, σήμερα, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την ακύρωση του συνόλου των εκδηλώσεών τους ως το τέλος Μαρτίου έχουν ήδη ανακοινώσει το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού, όπως και το MOMus. Οι εκθέσεις σε όλα τα μουσεία λειτουργούν κανονικά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories