Δήμος Σαρωνικού: Ανακοίνωση μέτρων για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Ανακοίνωση μέτρων για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών.

Ο Δήμος Σαρωνικού μετά τις έκτακτες συσκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνει τα εξής:

Από την Παρασκευή 13/3/2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης,
1. α) Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.
β) Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@saronikoscity.gr .
γ) Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία δημότη σε υπηρεσία του Δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

2. Τα ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Για έκτακτες περιπτώσεις μπορούν οι δημότες κατόπιν επικοινωνίας, να προσέρχονται στα ταμεία των κοινοτήτων Αναβύσσου και Καλυβίων. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

3. Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr . Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

4. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.

5. Για έκτακτες περιπτώσεις το ΚΕΠ της κοινότητας Καλυβιών την Παρασκευή 13/3/2020 θα παραμείνει ανοικτό 08:00 έως 19:30.
Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

6. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, ΚΔΑΠ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονική και θεατρικό. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.
Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από το Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνα επικοινωνίας κοινοτήτων

Ανάβυσσος: 2291041220

Καλύβια: 2299320300

Κουβαράς: 2299069422

Π. Φώκαια: 2291038721

Σαρωνίδα: 2291054444

Categories