Μήνυμα του δημάρχου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και τα μέτρα πρόληψης

Στην αποφυγή της «στοχοποίησης» προσώπων, εστιάζει σε ανοιχτή επιστολή του για τη σημασία της ατομικής ευθύνης στην ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με αφορμή και το πρόσφατα ανιχνευθέν κρούσμα σε μέλος της σχολικής κοινότητας του δήμου του.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν γνωστοποιεί σε κανέναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ούτε ονόματα πολιτών που έχουν νοσήσει, σημειώνει ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως «σκόπιμο είναι να μην σπαταλάμε ενέργεια για να ταυτοποιήσουμε πιθανά κρούσματα, αλλά να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας αυτή, στο ατομικό μας καθήκον που είναι η λήψη προσωπικών μέτρων προφύλαξης. Είναι αναγκαίο να μην εξελιχθεί η νόσηση από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 σε ένα είδος κοινωνικού ‘ταμπού’, γιατί ο κίνδυνος, όσοι νοσούν από τον κορωνοϊό να σταματήσουν να το λένε δημόσια, φοβούμενοι ότι θα στιγματιστούν κοινωνικά, νομοτελειακά θα οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων».

Ο κ. Κωνσταντέλλος τονίζει ότι είναι «ώρα ευθύνης για όλους μας» και καλεί τους γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκπαιδευτικές μονάδες έκλεισαν για να προστατευτούν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. «Συνεπώς, οι μαθητές και οι φοιτητές πρέπει να αποφύγουν τον συγχρωτισμό σε γήπεδα, καφετέριες, πάρτυ και κυρίως τις συναθροίσεις σε σπίτια ή και εκτός αυτών». Χαρακτηρίζει «αυτονόητο», πως ακόμα και σε χώρους που δεν είναι δυνατόν να κλείσουν, (παιδικές χαρές, ιδιωτικοί χώροι άθλησης κλπ) εναπόκειται στην ατομική ευθύνης του κάθε έναν από εμάς να προστατεύομε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας και να μην τους επισκεπτόμαστε.

Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση προς όλους «να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή ατομική ευθύνη, τηρώντας πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του υπουργείου Υγείας, τόσο για την ατομική μας υγιεινή, όσο και τις προϋποθέσεις αυτο-περιορισμού, γιατί είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε στην προστασία των ευπαθών ομάδων». Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις είναι δυναμικές και οφείλουμε να παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ (size=”3″ face=”Courier New”>https://eody.gov.gr/) καθώς τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό.

Κ.Ρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Categories