Δ.Τ-Μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού-Παροχή υπηρεσιών αλληλεγγύης και προστασίας της δημόσιας υγείας από το Δήμο Σαρωνικού

Μετά από σημερινή σύσκεψη και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων σχετικά με την εξάπλωση του κορονοιού , ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου ανακοινώνει μια δέσμη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και των ευπαθών ομάδων.

 

  1. ‘’ Μείνετε στο Σπίτι – Ερχόμαστε κοντά σας’’

 

Από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Μείνετε στο σπίτι ερχόμαστε κοντά σας”, με το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από τις οικίες τους. Πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης θα δοθεί σε ειδική ανακοίνωση.

 

  1. Γενική απολύμανση

 

Αποφασίστηκε η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, κάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία ξεκινά από το Σάββατο 21 Μαρτίου.

 

  1. Ενίσχυση Κοινωνικών Δομών

 

Ενισχύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο με αγαθά και φάρμακα για την εξυπηρέτηση απόρων οικογενειών του Δήμου μας που είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

 

  1. Μέτρα Προστασίας

 

  • Ο Δήμος προμηθεύτηκε ειδικές στολές και μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να είναι ασφαλείς στον αγώνα που δίνουν να κρατήσουμε τον Δήμο καθαρό.

 

  • Ο Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση :” Γνωρίζουμε όλοι ότι οι μέρες αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Από τη μεριά μας συνεργαζόμαστε με όλους τους κρατικούς και θεσμικούς φορείς για την προστασία των δημοτών μας και των εργαζομένων μας. Ο Δήμος, οι υπηρεσίες μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης. Δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να τα καταφέρουμε !

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

 

Categories