Θεσσαλονίκη:Σε εξάμηνη απολύμανση κάδων,δρόμων και αστικού εξοπλισμού προχωρά ο δήμος Νεάπολης–Συκεών

Για έξι μήνες θα απολυμαίνονται οι περίπου 4.500 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, οι δρόμοι, οι πλατείες και ο αστικός εξοπλισμός του δήμου Νεάπολης- Συκεών στη Θεσσαλονίκη, σε μια «επιχείρηση» που ξεκίνησε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα τελευταία 24ωρα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους και θα συνεχίσουν για αρκετό ακόμη διάστημα προκειμένου να απολυμαίνουν κυκλικά όλους τους χώρους που μπορεί να αποτελέσουν εστίες για τους δημότες και τους εργαζόμενους. Στο «στόχαστρο», εκτός από τους κάδους και τους δρόμους, έχουν μπει επίσης όλα τα παγκάκια, οι στάσεις των αστικών λεωφορείων, οι ανοιχτοί χώροι άθλησης και τα υπαίθρια όργανα γυμναστηρίου.

«Για ένα εξάμηνο, σε καθημερινή βάση, θα συνεχίσουμε τις απολυμάνσεις. Έχουμε αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και προχωρήσαμε σε εξωτερικές συνεργασίες για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ο δήμος σε απολύμανση και καθαρισμό. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα υπερβάλλουν εαυτό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Αντώνης Σαουλίδης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση στους δημότες να εναποθέτουν μέσα στους κάδους τα απορρίμματα και να μην πετούν τα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσης ούτε στους δρόμους, ούτε στους κάδους ανακύκλωσης, φαινόμενα που παρατηρούνται συχνά το τελευταίο διάστημα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories