Ρέθυμνο:Δωρεά μονάδας απολύμανσης στο νοσοκομείο από τις Ομάδες Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού

Mια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας Genano Air αγοράστηκε και δωρίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις Ομάδες του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ).

Όπως λένε τα μέλη των Καρναβαλικών Ομάδων, θέλουν έτσι να αποδείξουν πως «η λειτουργία τους δεν περιορίζεται στη χαρά και στη διασκέδαση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλά με δράσεις όλο το χρόνο, προσφέρουν στον τόπο και στην κοινωνία, καθώς οι ΟΡΚ έχουν αναδειχθεί σε ένα φορέα με κοινωνικό πρόσημο και ιδιαίτερη ευαισθησία σε σειρά προβλημάτων των ευπαθών ομάδων αλλά και της καθημερινότητας».

Η συγκεκριμένη μονάδα απολύμανσης είναι εξοπλισμός που δεν διέθετε το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ρέθυμνο και ήταν ιδιαίτερα απαραίτητο, ειδικά αυτή την εποχή, που η πανδημία του κορονοϊού μαστίζει την υφήλιο αλλά και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη ομάδα συντονισμού, «η μονάδα αυτή εξασφαλίζει την εξάλειψη των ρύπων μέσα στο δωμάτιο με τη θανάτωση όλων των μικροβίων, τη σύλληψη ακόμη και σωματιδίων νανο-μεγέθους και την αφαίρεση αερίων και οσμών». Για την αγορά του οι ΟΡΚ διέθεσαν 10.000 ευρώ από το ταμείο του οργανισμού. Το μηχάνημα παραδόθηκε κατευθείαν από την εταιρεία στο Νοσοκομείο χωρίς την παρουσία μελών των ΟΡΚ λόγω των μέτρων που ισχύουν.

Από σήμερα, το Genano Air βρίσκεται στην διάθεση του προσωπικού του Νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών που νοσηλεύονται εκεί και τα μέλη των ΟΡΚ όπως δηλώνουν «βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την παροχή βοήθειας, όπως μπορεί αυτή να παρασχεθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, για να βγούμε από αυτή την κρίση όλοι υγιείς και έτοιμοι για ένα καινούργιο ξεκίνημα».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories