Δ.Τ Δήμου Σαρωνικού-«Πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών βρεφονηπιακών σταθμών από το σπίτι»

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνης των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών του Δήμου μας, Δήμητρας Ράπτη, σε συνεργασία με τις δασκάλες των βρεφονηπιακών σταθμών, υλοποιείται στον Δήμο Σαρωνικού ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών από το σπίτι.

Στόχος του προγράμματος αυτού, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας, είναι τα παιδιά αυτών των ηλικιών να μην χάνουν την επαφή με τις δασκάλες τους, να απασχολούνται με τον πλέον κατάλληλο και δημιουργικό τρόπο, κυρίως όμως να νιώθουν σε αυτές τις συνθήκες εγκλεισμού, ότι εξακολουθούν να ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ένα εξαιρετικό δείγμα αυτού του προγράμματος αποτελεί και η πρωτοβουλία της δασκάλας Βασιλικής Σεμιτέκολου να γράψει, να εικονογραφήσει και να επιμεληθεί το παραμύθι “Στο Σπίτι μια μέρα. Μία ή πιο πολλές”, που είναι εμπνευσμένο από τον κορονοϊό και διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο μέσω των υποδομών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σαρωνικού, με την πολύτιμη βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου κας Αλαγιάννη την οποία και ευχαριστούμε.

http://www.kalivialibrary.gr/…/152-mia-paidiki-istoria-koro…

Η κα Ράπτη δήλωσε σχετικά: «Οργανώσαμε με τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα, επί της ουσίας πρόκειται για ένα μέσο επικοινωνίας, κατά το οποίο οι δασκάλες στέλνουν υλικό και ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμπραξη και τη συμβολή των δασκάλων. Ο Δήμος Σαρωνικού αναγνωρίζοντας απολύτως την προσφορά τους, ευχαριστεί τις δασκάλες, που μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και προσφέροντας πλέον και άλλες υπηρεσίες στον Δήμο, στέκονται δίπλα στα παιδιά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη τους προέδρους του ΝΠΔΔ Αριστόδικος κ. Νίκο Πουλόπουλο και ΚΕΔΣΑ κ. Αθανάσιο Καραγιάννη, στις δομές των οποίων ανήκουν οι 7 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους γονείς που αποδέχθηκαν με χαμόγελο, αισιοδοξία και όρεξη αυτή την πρωτοβουλία και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δασκάλες και στα παιδιά μας. Δεν ξεχνάμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ για όσο χρειαστεί και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι σε μια από τις σπουδαίες γιορτές που διοργανώνουν οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί μας.»

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

Categories