Δ.Τ-Με σημαντική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής επετεύχθη η επιχορήγηση των 5 εκ. ευρώ για παροχή δωρεάν γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες λόγω της πανδημίας

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμων γευμάτων) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλης της Περιφέρειας λόγω της πανδημίας COVID-19. Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή έτοιμων γευμάτων στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλης της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προμηθευτεί έτοιμα γεύματα και εν συνεχεία με ευθύνη των Δήμων θα παραδίδονται δυο γεύματα ημερησίως ανά άτομο σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη. Η διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες συνδέεται άμεσα με τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 και με τον περιορισμό μετακινήσεων και συναθροίσεων που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 22.03.2020. Επιπλέον, εξυπηρετεί την ανάγκη παροχής των αναγκαίων μέσων διαβίωσης σε ευπαθείς ομάδες.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφειάρχη

Categories