Το «Άλμα Ζωής» στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Με τη χρήση της τεχνολογίας συνεχίζει τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών στις γυναίκες με καρκίνο μαστού, ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος συνεχίζει τη λειτουργία του, παρέχοντας εξ αποστάσεως ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, με τηλεφωνική ενημέρωση ή συνεδρία, μέσω facebook ή messenger και με συνεδρία μέσω βιντεοκλήσης (κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, καλώντας το 2310 285181). Επιπλέον, πραγματοποιούνται ομάδες ψυχολογικής στήριξης online, εκπαιδεύσεις εθελοντριών μέσω πλατφόρμας, ενώ αποστέλλονται με courier περούκες και προθέματα μαστού.

«Αυτή την περίοδο δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση. Πρέπει να καταφέρουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς μας και να σώσουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες ζωές γιαγιάδων και παππούδων, αλλά και όσων άλλων χρειαστούν ιατρική φροντίδα τις επόμενες εβδομάδες. Με τις ευχές μας να πάνε όλα σύντομα καλά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ομάδα του Συλλόγου.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια online «Αλλάζω…Αλλά ΖΩ»

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως λειτουργίας του Συλλόγου διοργανώνονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αλλάζω…Αλλά ΖΩ». Με ένα «κλικ», οι ιατροί και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Συλλόγου βρίσκονται στην οθόνη για να ενημερώσουν και να συμβουλέψουν σχετικά με θέματα που αφορούν ασθενείς με καρκίνο του μαστού στην περίοδο του κορονοϊού, τη διατροφή και την ευεξία όσο «μένουμε σπίτι» και τους τρόπους πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό για τον γενικό πληθυσμό.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρεις κύκλοι με θέμα τη διατροφή, την άσκηση και το ανοσοποιητικό. Το επόμενο οnline εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «Ογκολογία εν μέσω πανδημίας», θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου, στις 18:15. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως «τι πρέπει να προσέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και «πώς μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τους το οικείο και οικογενειακό τους περιβάλλον». Τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δώσουν «ζωντανά» (live) η διοικήτρια του Θεαγενείου Δρ. Ε. Κουρτέλη-Ξουρή και ο παθολόγος- ογκολόγος επιμελητής Α’ στο Θεαγένειο Αναστάσιος Μπούτης.

Οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης στο σεμινάριο είναι διαθέσιμες στη σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης στο facebook.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories