Διεκδικώντας το δικαίωμα στο θεραπευτικό κολύμπι – Η συνέχεια…

Πριν γράψω κείμενο (https://www.athensvoice.gr/politics/635215_ayrio-den-tha-meino-spiti) για να σχολιάσω αρνητικά την αρχική καθολική απαγόρευση του κολυμπιού, χωρίς εξαιρέσεις ούτε για λόγους υγείας, είχα επικοινωνήσει τηλφωνικά με τα λιμεναρχεία για να ρωτήσω αν μπορώ να κολυμπήσω έχοντας μαζί μου χαρτί γιατρού που πιστοποιεί ότι πρέπει να το κάνω. Μου είχαν πει ότι λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα για περιπτώσεις όπως η δική μου, όμως, τυπικά, δεν έχει έρθει τέτοια οδηγία από το αρμόδιο υπουργείο (Ναυτιλίας) και επομένως δεν μπορούν να με βεβαιώσουν ότι ο λιμενικός που θα συναντήσω δεν θα με τιμωρήσει με πρόστιμο. Ετσι, λοιπόν, έγραψα εκείνο το κείμενο με αποτέλεσμα να δεχθώ κακόβουλες επιθέσεις από φανατικούς που διέγνωσαν πίσω από την αγωνία μου μύχια αντιπολιτευτική πρόθεση (https://www.efsyn.gr/node/238087).

Στη συνέχεια η κυβέρνηση διόρθωσε το λάθος της, με δημόσια δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά (Σάββατο 4 Απριλίου), ενώ μάλιστα δημοσιοποιήθηκε η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τη μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό για να την καθησυχάσει ότι στο εξής θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους κανονικά, όπως πάντα, γιατί το χρειάζονται.
Πήγα, λοιπόν, χθες να κολυμπήσω στην Βάρκιζα και ήμουν ευτυχισμένη για το καλό που θα έκανα στον εαυτό μου μέχρι που ήρθαν δύο λιμενικοί για να μουν πουν ότι αυτό που κάνω δεν επιτρέπεται και πρέπει να φύγω. Τους έδειξα την ιατρική βεβαίωση και μου είπαν ότι δεν τους έχει έρθει καμία τέτοια οδηγία και δεν κάνουν εξαιρέσεις γιατί “ο καθένας μπορεί να πάρει ένα χαρτί γιατρού για να πάει για μπάνιο”.

Η συζήτηση μεταξύ μας εξελίχθηκε πολύ άσχημα γιατί με προσέβαλαν ρωτώντας με αν παίρνω αναπηρική σύνταξη, γιατί δεν έχω μαζί ολόκληρο τον ιατρικό μου φάκελο, για το ιστορικό της ασθένειάς μου, για την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ.
Ηταν τόσο αγενείς και κυρίως τόσο κακοί, με έναν εμφανή σαδισμό μέσα στη δύναμη που παίρνουν από τη στολή τους, που απόρησα και τους το είπα, πώς είναι δυνατόν στη ηλικία τους (γύρω στα 30) να έχουν μέσα τους τέτοια απουσία ενσυναίσθησης και τόση επιθετικότητα.

Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούν άλλοι άνθρωποι που κολυμπούν για θεραπευτικούς λόγους όπως εγώ, ελπίζω οι αρμόδιοι να καλύψουν τη γραφειοκρατική τρύπα και ελπίζω όλοι μας, όταν περάσει το κακό της πανδημίας, να μη ντρεπόμαστε γι αυτό που είμασταν στην καραντίνα.

Aγγελική Σπανού

πηγή: economico.gr

aftodioikisi.gr

Categories