Απασφάλισε κατά της Ολλανδίας ξανά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Την αφοσίωση της Ολλανδίας στις αρχές και λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης αμφισβητεί ο Αντόνιο Κόστα, εκτοξεύοντας τροχιοδεικτικά πυρά κατά της Χάγης.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται ολόκληρη το Σάββατο στο πρακτορείο Lusa αναφέρει χαρακτηριστικά «πρέπει να μάθουμε εάν μπορούμε να συνεχίσουμε ως 27 στην Ε.Ε. και 19 στην Ευρωζώνη, ή εάν υπάρχει κάποιος που θέλει να μείνει πίσω. Προφανώς αναφέρομαι στην Ολλανδία».

Μεταξύ άλλων ο Κόστα υπεραμύνθηκε των δράσεων της Κομισιόν στην κρίση αναφέροντας ότι «μέχρι τώρα έχει ενεργήσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Τώρα η ευθύνη πέφτει στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν υπάρχει μεταφορά ευθυνών στις Βρυξέλλες».

Τα σχόλια του Πορτογάλου πρωθυπουργού έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τον συμβιβασμό 540 δισ. ευρώ στο Eurogroup.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντόνιο Κόστα επιτίθεται στην Ολλανδία, η οποία ευθύνεται εν πολλοίς για το φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, αλλά και για τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

«Αυτή η ομιλία [του Ολλανδού υπ. Οικονομικών] ήταν αηδιαστική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η σωστή λέξη: Α-η-δια-στι-κή. Δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους Ολλανδούς υπουργούς Οικονομικών όπως τους ακούγαμε το 2008, το 2009, το 2010 και τα επόμενα χρόνια» είχε σχολιάσει την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, Γούπκε Χούκστρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκαλέσει και να προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους προτείνοντας να γίνει έρευνα γιατί ορισμένες χώρες δεν έχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια να αντιμετωπίσουν την νέα κρίση παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη είχε 7 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης.

efsyn.gr

 

Categories