Εικονικές περιηγήσεις σε εμβληματικά κτίρια του Φρανκ Λόιντ Ράιτ (video)

Κτίρια που έχει σχεδιάζει ο θρυλικός Αμερικανός αρχιτέκτονας, Φρανκ Λόιντ Ράιτ άνοιξαν για εικονικές περιηγήσεις κατά τη διάρκεια των μέτρων πανδημίας και κοινωνικής απομάκρυνσης.

Στο project – #WrightVirtualVisits – έχουν συμπεριληφθεί αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ όπως τα Fallingwater House, Hollyhock House και Taliesin West. Οι περιηγήσεις άρχισαν στις 2 Απριλίου και θα συνεχιστούν για έξι εβδομάδες στο πλαίσιο του project για το οποίο συνεργάστηκαν ο οργανισμός συντήρησης των κτιρίων του αρχιτέκτονα, Frank Lloyd Wright Building Conservancy, το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ – Frank Lloyd Wright Foundation και το Ίδρυμα Αποκατάστασης του Ναού της Ενότητας, Unity Temple Restoration Foundation.

«Είναι ακριβώς η στιγμή, όταν τόσοι πολλοί είμαστε κλεισμένοι μέσα, που έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε την ομορφιά και την έμπνευση… Τα έργα του Ράιτ φέρνουν τους ανθρώπους μαζί σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, ακόμα και όταν είμαστε χωριστά» τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού συντήρησης των κτιρίων του Αμερικανού αρχιτέκτονα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που τόσοι πολλοί αισθάνονται αποκομμένοι από τον κόσμο, γνωρίζουμε ότι όταν οι άνθρωποι βιώνουν τα σχέδια του Φρανκ Λόιντ Ράιτ αυτό τους φέρνει έμπνευση και ευτυχία» δήλωσε ο Τζεφ Γκούντμαν, αντιπρόεδρος επικοινωνίας και συνεργασιών του Ιδρύματος Φρανκ Λόιντ Ράιτ. «Ελπίζουμε ότι μια εικονική επίσκεψη σε οποιοδήποτε από αυτά τα έργα του Ράιτ σε όλη τη χώρα θα φέρει λίγη χαρά στην ημέρα τους και θα τους φέρει στην κοινότητά μας που παραμένει συνδεδεμένη γύρω από το κοινό πάθος μας για την ομορφιά, την αρχιτεκτονική, τη φύση και το σχεδιασμό» πρόσθεσε.

Τα κτίρια, στα οποία μπορεί το κοινό να περιπλανηθεί εικονικά είναι ο Ναός της Ενότητας, Unity Temple στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις, το Hollyhock House, το οποίο πρόσφατα έγινε η πρώτη τοποθεσία στο Λος Άντζελες που εγγράφηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Emil Bach House, η χειμερινή κατοικία και έδρα της Σχολής του Φρανκ Λόιντ Ράιτ, Taliesin West στην Αριζόνα, το εκπληκτικό κτήμα Graycliff έξω από το Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, η οικία Samara, στο Γουέστ Λαφαγιέτ της Ιντιάνα, η οικία Gordon, το μοναδικό κτίριο του αρχιτέκτονα στο Όρεγκον και, φυσικά, το Fallingwater, το «σπίτι στον καταρράκτη» ή οικία Κάουφμαν, έπαυλη στην Πενσυλβάνια που χτίστηκε το 1937.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories