Μια εκκολαπτόμενη νέα συγγραφέας δημιουργεί την ελεύθερα προσβάσιμη ηλεκτρονική της βιβλιοθήκη στην εποχή του «Μένουμε Σπίτι»

Στη δημιουργία μιας μικρής ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης ελεύθερα προσβάσιμης σε όλους τις ημέρες αυτές που όλοι μας μένουμε σπίτι στην μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, προχώρησε η μαθήτρια της Δευτέρας Λυκείου Έλλη Βασιλείου.

 

«Αποφάσισα τώρα που όλοι μένουμε σπίτι, να δημιουργήσω μια μικρή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Εδώ (https://www.peripetiesmetinellie.com/) θα βρείτε τα δυο βιβλιαράκια που έχω γράψει, ελπίζω διαβάζοντας τα η μέρα που περνάτε μέσα λίγο να λάμψει», αναφέρει η Έλλη στο σημείωμα της στην ηλεκτρονικής της βιβλιοθήκης.

 

Τα δύο βιβλία της Έλλης που έχουν κυκλοφορήσει με την υποστήριξη της αλυσίδας καταστημάτων Public απευθύνονται σε παιδιά 3-12 ετών.

 

Όπως η ίδια αναφέρει απευθυνόμενη σε παιδιά και γονείς «το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο «Η Έλλη ταξιδεύει» είναι ιδανική ιστορία για να εξερευνήσετε από το σαλόνι σας μέρη ξεχωριστά, μιας και αυτό το δύσκολο καιρό δεν μπορούμε να φεύγουμε σε ταξίδια μακρινά».

 

Το βιβλίο ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε μέρη κοντινά όπως στη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, αλλά και σε πιο μακρινά όπως στην Αργεντινή, το Τόκιο μέχρι και στην παγωμένη Γροιλανδία. Τα αξιοθέατα, τις γεύσεις, τις νοοτροπίες η Έλλη Βασιλείου τα «αποτύπωσε με την παιδική της ματιά στις σελίδες του βιβλίου, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Θεανώς Πετρίδου, μεταφέροντας εικόνες σε παιδιά που τους αρέσει να μαθαίνουν για τον κόσμο που ζούμε.

 

Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Η Έλλη και η Θεανώ» που υπάρχει επίσης στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε μορφή ποιήματος, το έγραψε όταν ήταν ακόμη παιδί, στην έκτη δημοτικού.

 

Όλα τα έσοδα από τα βιβλία που στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαβάζονται ελεύθερα πάνε στην Οργάνωση «Μαζί Για Το Παιδί» (στην σελίδα υπάρχει ένα link για όσους γονείς επιθυμούν να προσφέρουν στην Οργάνωση).

 

Η Έλλη μάς αποκαλύπτει επίσης ότι τώρα που τα Σχολεία είναι κλειστά περνάει το χρόνο της δημιουργικά και προετοιμάζει το τρίτο της βιβλίο το οποίο όπως αναφέρει «ελπίζω σύντομα να έχω την χαρά να σας παρουσιάσω και από κοντά».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories