Πασχαλιάτικα εδέσματα από τους σεφ της “σχεδίας”

Από το Μεγάλο Σάββατο 20 Απριλίου εώς την Παρασκευή 15 Μαΐου, και ακόμη περισσότερο αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, η κουζίνα του νέου σπιτιού της «σχεδίας» ανοίγει, εκτάκτως, τις πόρτες της. Σκοπός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “να φτάσουν οι «γεύσεις της μαμάς» σε κάποιους από τους συνανθρώπους μας που, σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, στερούνται τα στοιχειώδη, βιώνοντας έναν (νέο) ακραίο κοινωνικό αποκλεισμό”.

Έτσι, κοντά σαράντα από τους πλέον ευάλωτους κατοίκους της Αθήνας, που ανήκουν στο δίκτυο του ελληνικού περιοδικού δρόμου, θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, το καλοψημένο, μυρωδάτο αρνάκι, την Κυριακή του Πάσχα.

Η παραπάνω δράση, ήταν ένα από τα επτά σημεία της καμπάνιας «Να αγαπάς και να αγωνίζεσαι» που στήθηκε και δρομολογήθηκε αμέσως μετά την αναστολή της έκδοσης του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στα μέσα Μαρτίου.

Το διάστημα αυτό, τα γεύματα θα σχεδιάζει και θα προετοιμάζει εθελοντικά μια ομάδα εκ των πιο σπουδαίων σεφ του τόπου, όπως ο Μανόλης Γαρνέλης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος του ιστορικού εστιατορίου «Βασίλαινας», ο Ηλίας Αναστασιάδης, καθηγητής μαγειρικής στη σχολή «Le Monde» και συνδημιουργός του ξεχωριστού στεκιού «Ο Φλάρος» στη Σίφνο.

Σε αυτό το πρώτο «πακέτο» που θα διανεμηθεί το βράδυ της Ανάστασης, θα περιλαμβάνεται από ένα τσουρέκι, φτιαγμένο με στοργή και αγάπη από τον κορυφαίο ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο, αλλά και από μία χειροποίητη λαμπάδα, προσφορά των ανθρώπων των εκδόσεων «Εν Πλω».

 

Η διανομή των ατομικών γευμάτων στους χώρους όπου διαβιούν οι άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα γίνεται, από το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και μέχρι το τέλος Απριλίου, από τους ανθρώπους και τα οχήματα των υπηρεσιών Βοήθειας της Interamerican.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε τούτη την «άσκηση αρχοντιάς του προσφέροντος» και να συμβάλουν στη διανομή του φαγητού μπορούν να καλούν στο 213 023 12 20 ή να στείλουν email στο info@shedia.gr.

Η διανομή, σε πρώτη φάση, σημειώνει η “σχεδία”, θα γίνεται μόνο στην ομάδα των πωλητών του περιοδικού που βιώνει ακόμη πιο σκληρά την παρούσα κρίση (άνθρωποι με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία, βαθιά στην τρίτη ηλικία κλπ.) και όχι σε όλους τους ανθρώπους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, “γεγονός που είναι στενάχωρο, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες, εφόσον υπάρξει η δυνατότητα, η ενέργεια αυτή να φτάσει σε όλους”.

Σε πρώτη φάση, οι μυρωδιές από τα «φαγητά της μαμάς» θα φτάσουν στις ακόλουθες περιοχές: Νέος Κόσμος, Παγκράτι. Βύρωνας, Μεταξουργείο, Κολωνός, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Δάφνη, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ομόνοια, Νέα Φιλαδέλφεια, Καλλιθέα, Άγιος Ελευθέριος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories