Μια ελληνική εταιρία ενισχύει την παρουσία της με νέα ρομπότ σε λιανική, υγεία και εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας

Η αξιοποίηση των ρομπότ σε βιομηχανία, λιανική, υγεία και εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας ολοένα διευρύνεται, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά τους ιδίως στις περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση, είτε δεν είναι εφικτή, είτε εγκυμονεί κινδύνους.

Η ελληνική εταιρία Mobile Technology, μετά την επιτυχημένη ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς στον Pepper, που υπήρξε το πρώτο της απόκτημα, διεισδύει περαιτέρω στον τομέα της ρομποτικής, εμπλουτίζοντας τις προτάσεις της με νέα εξειδικευμένα ρομπότ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η εταιρεία θα διαθέτει πλέον και το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ 6ης γενιάς, αναπτύσσοντας παράλληλα τις αντίστοιχες εφαρμογές για την καλύτερη αξιοποίησή του. Ο NAO έχει ύψος 58 εκατοστά, μιλάει 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ επίσης διαθέτει αισθητήρες και κάμερες 2d, για να αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα. Ενδείκνυται για την υποδοχή και εξυπηρέτηση κοινού σε δημόσιους χώρους, κέντρα υγείας, καταστήματα λιανικής κ.α. ενώ αποτελεί εργαλείο προγραμματισμού και για αυτό έχει ήδη καθιερωθεί στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λόγω της ευχάριστης προσωπικότητάς του είναι αποτελεσματικός στην υποδοχή, ενημέρωση και ψυχαγωγία του κοινού, ενώ για τους ίδιους λόγους μπορεί να αξιοποιηθεί ως data generator, brandambassador, βοηθός υγείας (health assistant). κ.α.

Επιπρόσθετα η Mobile Technology, δεδομένης της επιτάχυνσης προς τη βιομηχανία 4.0 και την παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι που προκάλεσε ο κορονοϊός, προχωρά στη διάθεση περισσότερων ρομπότ που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της έρευνας, προκειμένου να συμβάλλει στην εξοικείωση του κοινού και προπαντός, των μικρών παιδιών με τη ρομποτική.

Πρόκειται για το έξυπνο ρομπότ Alpha Mini που αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο, διαθέτει εκφραστικά μάτια LCD και συναισθηματικές αντιδράσεις, ενώ υποστηρίζει μεγάλη ποικιλία κινήσεων. Είναι συνδεδεμένο με ΑΙ cloud και μπορεί να απαντήσει σε πληθώρα δυνητικών ερωτήσεων, ενώ ακόμα και παιδιά ή αρχάριοι μπορούν να το χειριστούν με ευκολία, μέσω της εφαρμογής του για κινητά και υπολογιστές. Αποτελεί επιλογή για την εποικοδομητική διδασκαλία παιδιών ή και για δημιουργικό οικογενειακό παιχνίδι.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρει η εταιρία, το kit κατασκευών Ukit Explore δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ ή άλλες έξυπνες κατασκευές εκ του μηδενός, χρησιμοποιώντας μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και αισθητήρων, καθώς και λογισμικό με απλά συνδεόμενα blocks ανοιχτού κώδικα, που είναι πλήρως συμβατά με το γνωστό IDE της πλατφόρμας Arduino. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, αλλά και έμπειρους προγραμματιστές, ενώ διαθέτει πλούσια «βιβλιοθήκη» που δημιουργήθηκε από την εμπειρία χρηστών από όλο τον κόσμο και αποτελεί χρήσιμη πηγή έμπνευσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories