Οκτακόσιοι μαθητές θα παρουσιάσουν εξ αποστάσεως τις εργασίες τους στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί το φετινό 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στην Κεντρική Μακεδονία. Περισσότερες από 100 ερευνητικές εργασίες θα παρουσιαστούν εξ αποστάσεως στη διάρκεια του τετραημέρου 12 – 15 Μαΐου. Περισσότερες από 70 σχολικές μονάδες και πάνω από 800 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο συνέδριο.

Οι μαθητές, με βάση τη θεματολογία του φετινού συνεδρίου, θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές προτάσεις για έξυπνα σπίτια, πόλεις και συσκευές, στους τομείς «Ρομποτική – Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου», «Εφαρμογές πάνω στην Ιατρική, την ανθρώπινη φροντίδα και περίθαλψη» , «Πληροφορική – Ρομποτική και προστασία περιβάλλοντος» , «Προηγμένο Λογισμικό -Υλικό», «Πληροφορική και Ασφάλεια Διαδικτύου, «Πληροφορική – Μουσική – Τέχνη – Πολιτισμός», «Πληροφορική – Εκπαιδευτικές Εφαρμογές σε Android».

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των εργασιών θα διεξάγονται Webinars, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές. Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ θα μεταδίδει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές εκπομπές με πειράματα και δράσεις πάνω στις θετικές επιστήμες και την Τεχνολογία. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην ιστοσελίδα: www.math-syn-pli.gr

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, το σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories