Θεσσαλονίκη:Διαμαρτυρία για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φοιτητές, ενάντια στο σχέδιο νόμου για την παιδεία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικο» και ζητώντας την απόσυρσή του. Εξέφρασαν ακόμη την αντίθεσή τους για τη συγκυρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού -οι παρευρισκόμενοι είχαν μέσα ατομικής προστασίας και τα απαραίτητα εγγραφα- καθώς και την εναντίωσή τους στη θέσπιση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές και της επαναφοράς της «τράπεζας θεμάτων» στις εξετάσεις. Όπως επίσης και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στην «προσχηματική», όπως ανέφεραν, αξιολόγηση κ.ά, ενώ ζήτησαν νέες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα δημόσια σχολεία.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

Τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου και τού διαβίβασε τα αιτήματά τους.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το ΥΜΑΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories