Διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της καραντίνας

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο Βερολίνο, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 100 συλλήψεις διότι αρκετοί διαδηλωτές δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν «θέλουμε τη ζωή μας πίσω», «προστατέψτε τα συνταγματικά δικαιώματά μας», «μπορεί η ελευθερία να μην είναι το παν, αλλά το παν δεν είναι τίποτα» και «Μπαμπά, τι είναι το φιλί;».

AP PHOTO
Αρκετοί διαδηλωτές τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας και φορούσαν μάσκες, ωστόσο κάποιοι κάθονταν πολλοί μαζί. Άλλοι κρατούσαν εφημερίδα με τον τίτλο «Δημοκρατική Αντίσταση», η οποία φιλοξενούσε απόψεις 127 γιατρών οι οποίοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των αυστηρών περιορισμών. Επίσης, πολλοί κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα, κάνοντας αναφορά στην αντίσταση κατά των Ναζί.

AP PHOTO
Η αστυνομία εξήγησε ότι έγιναν συλλήψεις μεταξύ αυτών που δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, δεν απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις όταν τηρούνται οι όροι κοινωνικής αποστασιοποίησης.

AP PHOTO
efsyn.gr

Categories