«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να πάμε Μαξίμου, προβληματίστηκα με τον κόσμο απ’ έξω», λέει η Πρωτοψάλτη (video)

Δεν άρεσε στη γνωστή και αγαπητή καλλιτέχνιδα η εικόνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να μην τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με τη στάση της κινητής συναυλίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και τον κόσμο που ήταν εκεί μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η γνωστή και πολύ αγαπητή καλλιτέχνιδα ξεκαθάρισε πως δεν ήταν προγραμματισμένη η στάση στο Μέγαρο Μαξίμου και πως αυτή έγινε μετά από αίτημα του πρωθυπουργό, ενώ σχετικά με την παρουσία του κόσμου εκεί και την απουσία μέτρων ασφαλείας ξεκαθάρισε πως κι αυτή προβληματίστηκε από την εικόνα.

«Δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος», τόνισε μεταξύ άλλων η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε, γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια», είπε και συνέχισε: «Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου, αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω “πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος.

Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία… Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα πατώντας ΕΔΩ

altsantiri.gr

Categories