Σταμάτησαν μετά από παρέμβαση του Δ. Σαρωνικού, εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στο Πανί. Αποχώρησαν τα μηχανήματα

Με παρέμβαση του Δήμου Σαρωνικού, σταμάτησαν πριν λίγες ώρες, “εν τω γεννάσθαι”, οι εργασίες εγκατάστασης Ανεμογεννήτριας, όπως είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, οι οποίοι είχαν λάβει άδεια από την Αστυνομία Λαυρίου για την διαμόρφωση του χώρου,  καθώς το σημείο εγκατάστασης όπως ισχυρίζονται είναι εντός των ορίων Λαυρεωτικής.

Το σημείο είναι μεταξύ Πρ Ηλία και Ζωοδόζου Πηγής που όμως, όπως είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Π.Φιλίππου που έσπευσε στο σημείο μαζί με κατοίκους  παρουσία της Αστυνομίας, ανήκει στη δικαιοδοσία του ΑΤ Σαρωνικού το οποίο δεν είχε χορηγήσει σχετική άδεια.

Μέχρι να διευκρινισθεί όμως το “εδαφικό” καθεστώς του συγκεκριμένου σημείου, το ΑΤ Σαρωνικού διέκοψε την συνέχιση των εργασιών και τα μηχανήματα αποχώρησαν από το Πανί.

Πρόκειται για Εταιρεία που έχει αδειοδοτηθεί για την εγκατάσταση μιάς μόνον ανεμογεννήτριας και δεν έχει σχέση με την τοπόθεση των 27 αναμογεννητριών που πριν λίγο καιρό είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού.

Όπως και νάχει,φαίνεται ότι είμαστε στην αρχή εξελίξεων σε ότι αφορά το ζήτημα της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Πανί.

 

Categories