Ανεμογεννήτριες στο Πανί και Κατάργηση Ταχυδρομείου Καλυβίων. Δηλώσεις Φιλίππου-Τσιγαρίδα – Γαλανοπούλου -video

Την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος εξέφρασαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Π Φιλίππου, ο Xρήστος Τσιγαρίδας και η Τάνια Γαλανοπούλου στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Paraktios της 28/4/20 κάτι που εκφράστηκε και ως απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και για την τυχόν προσπάθεια κατάργησης του Ταχυδρομείου Καλυβίων και μετατροπής του σε “Πρακτορείο”.

Στην εκπομπή είχε προσκληθεί και ο Γ. Σωφρόνης ο οποίος όμως δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχει λόγω προγραμματισμένης υποχρέωσης.

Σε ότι αφορά τις Ανεμογεννήτριες , είχαμε ήδη αναδείξει το γεγονός το πρωί σε σχετική μας ανάρτηση και ως γνωστό, με παρέμβαση του Δήμου Σαρωνικού, σταμάτησαν, “εν τω γεννάσθαι”, οι εργασίες εγκατάστασης Ανεμογεννήτριας, από Εταιρεία που έχει αδειοδοτηθεί για την εγκατάσταση μιάς ανεμογγεννήτριας μεταξύ Πρ Ηλία και Ζωοδόζου Πηγής, στο Πάνειο Όρος που όπως είπε ο Π.Φιλίππου, το σημείο είναι εντός ορίων του Δήμου Σαρωνικού και όχι εντός του Δ.Λαυρεωτικής του οποίου οι Αστυνομικές αρχές είχαν χορηγήσει “καλώς έχειν”. Μέχρι όμως να διευκρινισθεί το “εδαφικό” καθεστώς του συγκεκριμένου σημείου, το ΑΤ Σαρωνικού διέκοψε την συνέχιση των εργασιών και τα μηχανήματα αποχώρησαν από το Πανί.

Πρόκειται για Εταιρεία που έχει αδειοδοτηθεί για την εγκατάσταση μιάς μόνον ανεμογεννήτριας και δεν έχει σχέση με την τοπόθεση των 27 αναμογεννητριών που πριν λίγο καιρό είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού. Τα έγγραφα της αδειοδότησης τα δημοσιεύουμε πιο κάτω και μας τα απέστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

Όπως και να έχει όμως, ο Δήμαρχος  Π.Φιλίππου ήταν ξεκάθαρος ότι τόσο εκείνος όσο και πολύς κόσμος δεν θα επιτρέψουν να πλησιάσουν σκαπτικά μηχανήματα στο χώρο!

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας εκτός από την αντίθεσή του στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο Πανί που αποτελεί τον Μοναδικό πνεύμονα της περιοχής, διαμαρτυρήθηκε για το ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από πλευράς Δημάρχου και ουδέποτε συνεδρίασε η επιτροπή που συστάθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και συμπλήρωσε πως η μόνη ενημέρωση που έχει υπάρξει ήταν μόνο από τον Δήμο Λαυρεωτικής και όχι από τον Δήμο Σαρωνικού.

Η Τάνια Γαλανοπούλου δήλωσε επίσης, πως έτσι κι αλλιώς είναι αντίθετη με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών αφού έχει ήδη ταχθεί εναντίον του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία τους.

Για το Ταχυδρομείο Καλυβίων, ο Δήμαρχος κατήγγειλε μεθόδευση – έστω και αν ακόμα δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο- κατάργησης του Ταχυδρομείου Καλυβίων κάτι στο οποίο ο Δήμος Σαρωνικού θα αντιδράσει δυναμικά.

Τέλος, ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου υπενθύμισε ότι υπάρχει και ένα τρίτο ανοιχτό μέτωπο σχετικά με την νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος του Κτηματολογίου στη Σαρωνίδα, και υπενθύμισε στους Σαρωνιδιώρες πως ο Δήμος είναι παρών και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση της υπόσχεσης των αρμόδιων Υπουργών που ειχε δοθεί πριν μερικούς μήνες,

Σημείωση. Ζητώ συγγνώμη απ όλους τους αναγνώστες για τα προβλήματα ήχου που υπήρξαν στην αποψινή εκπομπή και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν άνετα τις συνεντεύξεις των τριών επικεφαλής των παρατάξεων

εισαγωγη

Π.Φιλίππου

ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ

Τάνια Γαλανοπούλου

Categories