«Οι νέοι για τους πρόσφυγες»:Διαγωνισμός ζωγραφικής και κόμικς από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες

Διαγωνισμό ζωγραφικής και κόμικς διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με θέμα «Είμαστε όλοι σημαντικοί στη μάχη, μαζί και οι πρόσφυγες, ενάντια στον κορονοϊό».

Η πρόσκληση αφορά κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη μεταξύ 12 έως 25 ετών συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο αυτής της ηλικίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα γίνουν κινούμενα σχέδια και η Ύπατη Αρμοστεία θα τα μοιραστεί με τους οχτώ εκατομμύρια ακολούθους της στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης οι διακριθέντες θα παραλάβουν ένα ειδικό βραβείο και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Κάποιος μπορεί να σχεδιάσει στο χέρι, να φωτογραφίσει το έργο σε υψηλή ανάλυση ή να το ετοιμάσει στον υπολογιστή, σώζοντς το σε αρχείο pdf, jpg ή png και να το στείλει στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Ιουνίου 2020 και οι υποβολές συμμετοχής πραγματοποιούνται στο

Οι Νέοι για τους Πρόσφυγες: Διαγωνισμός Ζωγραφικής και Κόμικ

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα στο youthart@unhcr.org.

Ο διαγωνισμός συνδέεται με τη γενικότερη καμπάνια της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες #EveryoneCounts. Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία, «όλοι είμαστε σημαντικοί, κανείς δεν περισσεύει. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μένει εκτός του πλαισίου προστασίας από τον ιό, ενώ από την άλλη, αρκετοί πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, είτε λόγω της εμπειρίας τους ή της κατάρτισής τους, π.χ. ιατρικά επαγγέλματα».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories