Από τις 20 Μαΐου οι αιτήσεις για άτοκα δάνεια ρευστότητας στις επιχειρήσεις

Η υπερκάλυψη του προϋπολογισμού του προγράμματος ανάγκασε την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να «κλείσει» σήμερα την υποβολή νέων αιτήσεων και να την «ξανανοίξει» σε 2 εβδομάδες.

Από τις 20 Μαΐου ανοίγει και πάλι η εφαρμογή που δέχεται αιτήσεις παροχής δανείων (κεφάλαιο κίνησης) σε επιχειρήσεις, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το insider.gr το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ που «τρέχει» από τις 27 Απριλίου σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού σε πέντε μόλις ημέρες υποβλήθηκαν 25.000 αιτήσεις ύψους τα 3,5 δις. ευρώ, όταν το όριο του προγράμματος έφτανε το 1,3 δις.

Η υπερκάλυψη του προϋπολογισμού του προγράμματος, ανάγκασε την ΕΑΤ να «κλείσει» σήμερα την υποβολή νέων αιτήσεων στο Υποπρόγραμμα «Κεφάλαιο Κίνησης με επιδότηση επιτοκίου» της Δράσης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ ΙΙ», μέχρι να αξιολογηθούν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες οι ήδη υποβεβλημένες αιτήσεις και να επαναπροσδιοριστούν οι διαθέσιμοι πόροι».

Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (http://www.etean.gr/PublicPages/HomePage.aspx) για περισσότερες πληροφορίες και νέες αιτήσεις.

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να βγει «στον αέρα» το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ύψους 7 δις. ευρώ, που προβλέπει την εγγύηση του 80% των επιχειρηματικών δανείων από το Κράτος.

Το πρόγραμμα αναμένεται από την αγορά, προκειμένου να δώσει ρευστότητα με κρατική εγγύηση, η οποία θα φτάνει στο 80% των δανείων που θα δοθούν προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

aftodioikisi.gr

Categories