Η ΠΕΥΦΑ για την προετοιμασία ανοίγματος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ικανοποίηση για την πρόσληψη των 1.650 πιστοποιημένων αρχαιοφυλάκων ΙΔΟΧ, με διάρκεια 7 μηνών, για τη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων εκφράζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), χαρακτηρίζοντας «γενναία την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, η οποία λειτούργησε υπέρ των εργαζομένων και των οικονομικών αναγκών τους».

Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων και το διευρυμένο ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα -απόφαση που επίσης βρίσκει σύμφωνη την ΠΕΥΦΑ- το σωματείο εκφράζει την ελπίδα οι υπηρεσίες «να ανταποκριθούν σωστά και έγκαιρα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, όσο και των μουσείων».

Επίσης, η ΠΕΥΦΑ ζητά την παράταση των πεντάμηνων συμβάσεων για να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει μέχρι την πρόσληψη των ανωτέρω συμβασιούχων.

Τέλος, προτείνει στην υπουργό Πολιτισμού «να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των Μονάδων Υγείας, σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης και προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά κυρίως προς τους εργαζόμενους».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories