Άνοιξε τον δρόμο ο Τσιόδρας για την επιστροφή των παιδιών στα δημοτικά

Η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα μικρά παιδιά στα σχολεία, σημείωσε σήμερα (Τρίτη) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Αν και αναγνώρισε πως δεν υπάρχει «απόλυτη εγγύηση» ότι η επιστροφή των παιδιών θα είναι ασφαλής, εντούτοις δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Με τις παραπάνω δηλώσεις του, ο κ. Τσιόδρας πέρασε το μήνυμα πως η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας θα εισηγηθεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στο προσεχές χρονικό διάστημα, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση. Οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.

Ο καθηγητής επισήμανε πως για τα παιδιά υπάρχει μικρότερο ποσοστό μόλυνσης και πως νοσούν ηπιότερα σε σχέση με τους ενήλικες. Επιχειρηματολογώντας υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ανέφερε συγκεκριμένους λόγους, όπως:

Με κλειστά σχολεία υπάρχει ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά που ανήκουν σε φτωχότερες οικογένειες.
Υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική διαδικασία, σε χαμένη γνώση.
Τα σχολεία είναι σημαντικά για την πνευματική αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών. Το σχολείο επιδρά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών
Υπάρχει οικονομικό κόστος για την οικογένεια, όταν τα σχολεία είναι κλειστά.
Η επιστροφή των παιδιών στο δημοτικό σχολείο αποτελεί «σύνθετο δίλημμα», ανέφερε επίσης ο καθηγητής που έσπευσε πάντως να προσθέσει πως «υπάρχουν αρκετά υπέρ και κάποιοι ενδοιασμοί…».

efsyn.gr

Categories