Η Συνέντευξη του πρ. Δημάρχου Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνη, στον Paraktios.gr -video

Δια φυσικής παρουσίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 19/5/20, η συνέντευξη στην ιστοσελίδα Paraktios.gr, του πρ. Δημάρχου Σαρωνικού Γ.Σωφρόνη.

O επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας του Δήμου μας με σύντομες αναφορές σε αυτά.

Για το ζήτημα των Ανεμογεννητριών επιβεβαίωσε την παραμονή της παράταξής του στην Διαπαραταξιακή εφόσον η Επιτροπή θα λειτουργεί και θα παράξει έργο αφού προηγουμένως συνόψισε την απόφαση του ΔΣ της 15/5/20 και επέρριψε ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για τον αρχικό χειρισμό του θέματος.

Σχετικά με το ΔΤ για τις “εικονικές” προσλήψεις που έκανε ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να τακτοποιήσει μέλη της παράταξης Φιλίππου, ο πρ. Δήμαρχος τόνισε ότι το ζητούμενο που έπρεπε να αναδειχθεί ήταν “αν στο διάστημα των 7 μηνών ακολούθηθηκε αυτή η τακτική, τι άραγε θα γίνει μέχρι το τέλος της θητείας”?  Επίσης, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, η δημοσιοποίηση των ονομάτων εκτός του ότι είναι ήδη δημοσιευμένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έγινε προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία στα καταγγελθέντα. Τέλος, διαβεβαίωσε αυτό που είχε αναφερθεί στο ΔΤ, ότι η επιστολή έχει σταλεί στο Υπ. Εσωτερικών και πως η κριτική που ασκείται έχει σκοπό να βελτιωθεί η Δημοτική Αρχή. (7:25 min)

Η Δημοτική Αρχή προεκλογικά διαφήμιζε πως έρχεται με σχέδιο πχ για την διαχείριση απορριμμάτων και είδαμε  χειρότερη κατάσταση παρότι βρήκε καινούργια απορριμματοφόρα, φορτηγά με αρπάγη και έναν κλαδοτεμαχιστή. Αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και αυτό οφείλεται σε κακό σχεδιασμό. Η πρόταση είναι να μας καλέσει η Δημοτική Αρχή και να καταθέσουμε τις απόψεις μας  όμως σε κανένα ζήτημα δεν έχουμε κληθεί να συζητησουμε. “Χωματερή σχεδιάζει ο κος Φιλίππου και όχι Πράσινο σημείο”, τόνισε ο Γ Σωφρόνης σχετικά με το θέμα(16:40 min)

Για τις παραλίες. Την απόλυτη δυσφήμιση του τόπου μας έκανε ο Φιλίππου καλώντας τα κανάλια, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που διαφημίζουν το προιόν τους και αυτό με λυπεί αφάνταστα. Ο δήμος έχει να προσφέρει πολλά πράγματα μέσα από τις παραλίες, όπως γαστρονομία, πολλές κλίνες σε ξενοδοχειακές μονάδες για όλα τα βαλάντια και από τις ελεύθερες παραλίες. Παραμένει πάγια θέση  μας ότι η Διαχείριση των παραλιών πρέπει να γίνεται από τους Δήμους. Για την ΑΔΜΚΕΣ δεν έχουμε καμία εξέλιξη και καμία ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή. (23:30 min)

Είμαστε εδώ ως Παράταξη για να βοηθήσουμε και να πετύχουμε μία καλύτερη καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να μην μας βλέπει η Διοίκηση ως εχθρούς, η προεκλογική περίοδος πέρασε κάτι που δεν έχει καταλάβει η Δημοτική Αρχή και κάνει ακόμα Αντιπολίτευση (34οmin)

Για τη συμμετοχή του στην ΕΒΕΤΑΜ ο οποίος είναι ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Γ.Σωφρόνης είναι ο εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Η αποστολή του Γ.Σωφρώνη είναι οι Δήμοι να γίνουν πιο ασφαλείς για τους Δημότες και τους εργαζόμενούς τους. (35ο min)

{Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ΕΒΕΤΑΜ}

«ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» O Γ.Σωφρόνης αναφέρθηκε στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως Πρόεδρος στον πρώτο Αναπτυξιακό Οργανισμό που συστήνεται στην Ελλάδα σε εφαρμογή του νέου σχετικού Νομοθετικού Πλαισίου από 4 Δήμους. (38o min).  Εκτενέστερη αναφορά ήδη έχει γίνει σε προηγούμενη δημοσίευση την οποία επαναλαμβάνουμε

O Γ. Σωφρόνης Πρόεδρος του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού στην Ελλάδα «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.»

 

Categories