Η πρώτη αναγνωριστική μάχη στο Πανί για τις Α/Γ – Κοινό μέτωπο Σαρωνικού και Λαυρεωτικής – Το κείμενο της μήνυσης-όλα τα video

Αποκλεισμός, με φορτηγά Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, της πρόσβασης στο σημείο εγκατάστασης της Ανεμογεννήτριας της Εταιρείας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Διαβούλευση με Αστυνομία και νομικές ενέργειες των αντίθετων πλευρών, τη παρουσία Δημοτικών Αρχών και Διαπαραταξιακών των δύο Δήμων, και πολιτών – όχι πολλών σε αριθμό καθώς δεν είχε γίνει κάποια δημόσια πρόσκληση – αλλά και τη δημοσιοποίηση του ζητήματος από τοπικά μέσα και τα κανάλια OPEN και MEGA, ξεκίνησε η πρώτη “αναγνωριστική μάχη”στο Πάνειον όρος.

Οι νομικές ενέργειες της Εταιρείας, καθώς όπως δηλώθηκε απ’όλους κατείχε τα νομιμοποιητικά έγγραφα, σε αυτή την πρώτη ημέρα, περιελάμβανε την διαβούλευση με την Αστυνομία προκειμένου τεχνικοί να μεταβούν στο σημείο για οριοθέτηση του έργου και κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση ενω τα Νομικά επιχειρήματα των Δήμων στηρίζονται στην παράνομη εκδοση της άδειας όπως φαίνεται στο κείμενο της μήνυσης που δημοσιεύουμε. Η συγκεκριμένη μήνυση κατατέθηκε από από τους Δημοτικούς Συμβούλους Λαυρεωτικής, Σταύρο Ιατρού και Αρετούσα Μακρή για δικό τους λογαριασμό όμως σε αυτή τη λογική στηρίζονται και τα επιχειρήματα των δύο Δήμων οι οποίοι δια των Δημάρχων τους (Φιλίππου και Λουκά) κατέθεσαν και άλλου είδους μήνυση, για ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στο εξής,όπως δηλώθηκε και από τους δύο Δήμους, θα είναι συνεχώς κλειστή η πρόσβαση προς το επίμαχο σημείο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκει κατά 70% στο Δήμο Λαυρεωτικής και το υπόλοιπο 30%, στο Δήμο Σαρωνικού.

O Paraktios βρέθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στο σημείο συγκέντρωσης και κατέγραψε με live video όλα τα γεγονότα τα οποία συνοψίζει με βιντεο κάμερας που ακολουθούν. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα υπήρχε πολύ ασθενές σήμα λόγω της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου σημείου.

Το κείμενο της μήνυσης που κατατέθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους Λαυρεωτικής, Σταύρο Ιατρού και Αρετούσα Μακρή

Categories