Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ανατολικής Αττικής για τις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο όρος

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να επιβάλλει στις τοπικές κοινωνίες τα σχέδια της Ε.Ε. για την «πράσινη ανάπτυξη» των «επενδυτών». Η πρόθεση της κυβέρνησης να θυσιάσει το φυσικό περιβάλλον στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου που δίνει στο κεφάλαιο το ελεύθερο για νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Αυτή τη φορά χτύπησαν και στην περιοχή μας με την προσπάθεια εγκατάστασης του εργολάβου κατασκευής ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, θέση Στεφάνα (μοναστήρι Αγ.Σκέπης). Αρωγός στα εργολαβικά συμφέροντα για άλλη μια φορά η αστυνομία. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων την Παρασκευή 22/5, για να διασφαλίσουν την ομαλή εγκατάσταση του εργολάβου για την έναρξη του έργου χαρακτήρισε και πάλι την επιχείρηση ο οποία έπεσε στο κενό λόγω της παρουσίας των κατοίκων της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού.

10 χρόνια μετά από το μεγαλειώδη αγώνα του λαού της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής που απέτρεψε το περιβαλλοντικό έγκλημα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Οβρυόκαστρο οι κάτοικοι της Κερατέας, Λαυρίου και Σαρωνικού, για μια ακόμη φορά, σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι στα καταστροφικά σχέδια μεγαλοεργολάβων, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την ζωή τους.

Η κυβερνητική βαρβαρότητα στηρίζει με κάθε μέσο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων ενέργειας, μεταφέροντας τα κόστη στο λαό και καταστρέφοντας το περιβάλλον με δραματικές επιπτώσεις για την ζωή των κατοίκων και το μέλλον, φυτεύοντας Βιομηχανικές Ανεμογεννήτριες σε όλη τη χώρα, καταστρέφοντας δάση, βιοπικοιλότητα, φυσικό περιβάλλον.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ανατολικής Αττικής καταγγέλλουμε την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον και τασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Απαιτούμε:

Να ανακληθούν τώρα όλες οι άδειες που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή αιολικών πάρκων. Να ακυρωθεί η εγκατάσταση στο Πάνειο όρος.

 

Λέμε όχι στην πράσινη απάτη των ΒΑΠΕ. Ο σχεδιασμός για κάθε μορφή ενέργειας χρειάζεται να υπηρετεί την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών με σεβασμό στη φύση και όχι να υπηρετεί την κερδοσκοπία και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

 

Να καταργηθεί τώρα ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος!

Να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, τη χωροταξία και την πολεοδομία, που παραδίδουν βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

 

Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής

Categories