Βερολίνο: Οι αντιδράσεις έφεραν αναβολή άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών

Πολύ σοβαρές ήταν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε ο Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας (CSU), σύμμαχο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς 31 χώρες από τις 15 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland – RD), σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί, το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στην ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης (αύριο, 27/5) και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενης συνεδρίαση, στις 3 Ιουνίου.

Έτσι, αν και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (Σοσιαλδημοκράτης) σκόπευε να άρει την παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τουρίστες, η οποία ισχύει από τα μέσα Μαρτίου, για 31 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουνίου, πλέον να υπάρξουν ταξιδιωτικές πληροφορίες για κάθε μεμονωμένη χώρα ξεχωριστά.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Ζέντερ, έκανε λόγο για «μονομερή προσέγγιση του υπουργού Εξωτερικών» και ζήτησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό να ασχοληθεί καταρχάς σε βάθος με το ζήτημα.

Επιφυλάξεις είχε εκφράσει και ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) φοβάται ότι μέσω των περισσότερων ταξιδιωτικών επιλογών θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ είναι πολύ πιθανό να θέλει να στηρίξει με τον τρόπο αυτό τον εγχώριο τουρισμό, που πιθανόν θα είναι περισσότερος εάν διατηρηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για ξένες χώρες.

efsyn.gr

Categories