Δημ. Συμβούλιο Μαρκοπούλου: Ομόφωνη αντίθεση στην αποδοχή των λυμάτων του Σαρωνικού λόγω Χαμολιάς!

Απόλυτη σύμπνοια υπήρξε κατά τη διάρκεια της μονοθεματικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου σχετικά με τη μη αποδοχή των επεξεργασμένων λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στον αγωγό απορροής της Χαμολιάς.

Όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατόν η πόλη και οι δημότες της να δεχθούν μια τέτοια εξέλιξη η οποία ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της τοπικής κοινής γνώμης από την ΕΥΔΑΠ.

Ο δήμαρχος, Κώστας Αλλαγιάννης έκανε λόγο για «ένα καθαρά πολιτικό και όχι τεχνικό θέμα» επισημαίνοντας βέβαια παράλληλα ότι σταματά η χρηματοδότηση της κατασκευής ΚΕΛ από το ΕΣΠΑ και εάν δεν υπάρξει εξέλιξη θα κληθούν οι δήμου να καταβάλουν πρόστιμα. Υποστήριξε ότι η περιβαλλοντική επιβάρυνση της Χαμολιάς είναι δεδομένη εφόσον καταλήξουν εκεί και τα λύματα των παραλίων του Δήμου Σαρωνικού.

«Δεν κάνουμε πλειοδοσία “πατριωτισμού” εδώ. Η δημοτική διοίκηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «υπάρχει ένας σχεδιασμός για τον οποίο ποτέ δεν ενημερωθήκαμε και δεν κληθήκαμε να πούμε τις απόψεις μας».

Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ανέφερε λίγο αργότερα ότι προσκλήθηκε και ο ίδιος και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων από την ΕΥΔΑΠ (η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10 το πρωί της Τετάρτης 27/5, λίγες ώρες δηλαδή πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) για να τους παρασχεθεί ενημέρωση όμως σε σύσκεψη τη Δευτέρα το βράδυ και με εισήγηση του κ. Χρ. Δρίτσα αποφασίστηκε να μην παραστούν «για να μην εκληφθεί η κίνησή μας αυτή ως δείγμα αδυναμίας».

Διαβάστε αναλυτικότερα,  ΕΔΩ

Categories