Δ.Τ-Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εστίαση & επαναλειτουργία των ξενοδοχείων με προτεραιότητα την ασφάλεια των ταξιδιωτών,ζήτησε ο Περιφ.Αττικής

Σε τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και της εστίασης με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οποίος τόνισε την ανάγκη διατήρησης της αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ταξιδιωτική Υγεία και Ασφάλεια για αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι.

Την διάσκεψη διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων με την υποστήριξη ισχυρών επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε την σημασία του γαστρονομικού τουρισμού για την Ελλάδα και της γαστρονομικής κουλτούρας, η οποία , όπως είπε, αυξάνει την επιρροή στους προορισμούς επιλογής των ταξιδιωτών και επεσήμανε την ανάγκη να συνδεθεί η γαστρονομική ταυτότητα της χώρας και της Αττικής με την ασφάλεια.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι τα εστιατόρια αποτελούν πεδίο πιθανών μολύνσεων αν δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε όλη την αλυσίδα της εστίασης και εντός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι από την θέση του ως Προέδρου του Εθνικού Φορέα Τουρισμού Υγείας, της ΕΛΙΤΟΥΡ, έχει ζητήσει την υιοθέτηση διεθνών πρωτοκόλλων και πιστοποιήσεων, που με αυστηρότητα θα μπορούν να εγγυηθούν στους Τουρίστες ότι τηρούνται οι αρχές προστασίας της Υγείας τους απέναντι στον κορονοϊό, «αφού τα πρωτόκολλα αυτά θα συνδέονται με αυστηρούς ελέγχους, που θα επιτρέπουν την πιστοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, βελτιώνοντας τον κλάδο διαρκώς».

«Είναι ένα άλλο, διαφορετικό καλοκαίρι για το οποίο για πρώτη φορά, η ασφάλεια της Υγείας κατά την παροχή υπηρεσιών του Τουριστικού τομέα προηγείται της ποιότητας και της απόλαυσης. Ή μάλλον, ταυτίζεται πλέον με την ποιότητα και την πολυτέλεια, στο κομμάτι του Τουρισμού. Είναι εντυπωσιακό ότι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή, θα αποτελούν τους κύριους άξονες του Τουρισμού Πολυτελείας στη μετά πανδημίας περίοδο, όπως καταγράφουν τα διεθνή παρατηρητήρια.

Είναι συνεπώς το παρόν διάστημα η χρυσή ευκαιρία, για να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το προϊόν του Ελληνικού Τουρισμού, θωρακίζοντας το κομμάτι της Ασφάλειας της Ταξιδιωτικής Υγείας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Categories