Δ.Τ-Νέοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στον Δήμο Σαρωνικού

Συνεχίζονται περιαστικά του Δήμου μας οι εφαρμογές ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28/5 ο 6ος κύκλος εφαρμογών με τον συντονισμό – εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού – του Αντιδημαρχου καθαριότητας Βασίλη Μπούτση.

Οι εφαρμογές έγιναν σε περιοχές με λιμνάζοντα νερά σε όλες τις Κοινότητες του δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και πραγματοποίηθηκε ψεκασμός στην περιοχή του Ολύμπου σε σημεία που μας υποδείχθηκαν και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος έχει αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση, να υλοποιεί προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες νέους ψεκασμούς στα φρεάτια όλων των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών μας ορίων.

Η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μόνο μέσα από συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας – Δήμου – πολιτών, θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα των κουνουπιών που την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται ιδιαίτερα έντονο και αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και τους καλεί και πάλι να προχωρήσουν σε ψεκασμούς εντός των ιδιοκτησιών τους – στους κήπους και κυρίως στο γκαζόν αλλά και οπουδήποτε υπάρχει  έντονη υγρασία – για να μην γίνει ο κήπος και ο περιβάλλοντας χώρος εστία ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών και για να δημιουργηθεί ένα μη ελκυστικό περιβάλλον για τα ενήλικα κουνούπια για τη δημιουργία εστιών στα φυλλώματα των φυτών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

Categories