Νέα αναστολή για δύο μήνες για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας στο Πανί

Νέα αναστολή για δύο μήνες για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας στο Πανί – Σε καλό δρόμο ο αγώνας για την ακύρωση της οικοδομικής αδείας της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Στο πλαίσιο του κοινού αγώνα των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, ο Δήμος Σαρωνικού κατέθεσε στις 27 Μαΐου 2020 αίτηση αναστολής και ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά της έκδοσης οικοδομικής αδείας από την ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου, της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Η αίτηση ακύρωσης στηρίζεται στους εξής λόγους:
1. Παράβαση του νόμου περί εκδόσεως οικοδομικών αδειών λόγω μη κατάθεσης όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.
2. Παράβαση Διοικητικών Ορίων των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Ενώ η ανεμογεννήτρια είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σαρωνικού η άδεια έχει εκδοθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής.
3. Παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος 121Δ΄/2003 με το οποίο καθορίζονται οι Ζώνες προστασίας των Ορεινών Όγκων Λαυρεωτικής
4. Παραβίαση αναδασωτέας περιοχής

Σημειώνουμε δε ότι βαση του ΦΕΚ Α213/2010, άρθρο 52Α «η εκτέλεση της προσβαλόμενης αδείας αναστέλλεται αυτοδικαίως για διάστημα εξήντα ημερών από την κοινοποίηση της αιτήσεως στην αρχή που εξέδωσε την πράξη».

Ο Πρόεδρος το αρμοδίου τμήματος συναινώντας εκ του νόμου στην αναστολή, επισήμανε ότι κατά την εκδίκαση της αίτησης θα ζητήσει να προσκομιστούν επιπλέον στοιχεία.

Η παραπάνω εξέλιξη θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αγώνα μας εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πανί, δεν θα πρέπει όμως να εφησυχάσουμε ούτε στιγμή αλλά να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συμμετέχουμε σε ό,τι προγραμματίζει η διαπαραταξιακή επιτροπή για την προστασία και την ανάδειξη του Πάνειου Όρους.

Συνεχίζουμε δυναμικά και όλοι μαζί συμμετέχουμε στην κοινή δράση των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής την Κυριακή 31 Μαΐου «Περπατάμε για να σώσουμε το βουνό μας».

Από το Γραφείο Τύπου Δ. Σαρωνικού

Categories