Η Συνέντευξη του Μανώλη Τσαλικίδη στην εκπομπή “Ανατολικός Άνεμος” – video

Συνέντευξη περίπου μίας ώρας παραχώρησε χθες 29/5/20, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Π.Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης στο πλαίσιο των Ενημερωτικών Εκπομπών ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρθηκε  κατ αρχάς στο ομόφωνο ψήφισμα-συμπαράσταση  του συμβουλία στη προσπάθεια του Δήμου να εμποδίσειτην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος αφου υπενθύμισε επίσης ,ότι ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε και έγινε δεκτό από το ΔΣ Σαρωνικού να μετέχουν και όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες.

Ο Μανώλης Τσαλικίδης αφού αναφέρθηκε στη στάσιμη υπόθεση του Αλιευτικού Καταφυγίου, εξήγησε τη σπουδαιότητα για την  Κοινότητα και τον Δήμο Σαρωνικού, η ίδρυση ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ καθώς με πρωτοβουλία του συμβουλίου της Κοινότητας, εγκρίθηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η έναρξη διαδικασιών για την υλοποίησή του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 20/5/20 το οποίο συγκλήθηκε με πρωτοβουλία τεσσάρων Κοινοτικών Συμβούλων των άλλων παρατάξεων και ανακλήθηκε η άδεια παραχώρησης Κοινόχρηστου χώρου σε Επιχείρηση, αιτιολογώντας τη θέση της παράταξής του ότι δηλαδή θα πρέπει το ζήτημα των Κοινοχρήστων Χώρων να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι μεμονωμένα, μέσα από Μελέτη που θα καθορίζει επακριβώς τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών που θα είναι και αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλους τους Κατοίκους της περιοχής. Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε την επίσημη γνωστοποίηση του Αθ Μαρτίνου ότι αναλαμβάνει την Μελέτη Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Π.Φώκαιας. Σε ότι αφορά την απόφαση ανάκλησης -η οποία ως γνωστό είναι γνωμοδοτική- απάντησε πως η απόφαση προωθήθηκε στα αρμόδια όργανα του Δήμου χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τελική απόφαση του Δήμου.

Σημαντική θεωρούμε τη θέση του Μ.Τσαλικίδη για την κατάθεση προυπολογισμού των Κοινοτήτων πριν την ψήφιση του Γενικού Προυπολογισμού του Δήμου, ώστε να διατίθενται στις Κοινότητες οι απαιτούμενοι πόροι για εκτέλεση έργων με δική τους ευθύνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που υπάρχει από πλευράς αποκομιδής απορριμμάτων και άλλων ειδών, δήλωσε εμφανώς την ανησυχία του για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς υπάρχουν προβλήματα αποκομιδής ενω ταυτόχρονα έθιξε την αδυναμία της Κοινότητας να διαχειριστεί το θέμα με δεδομένα την μη ύπαρξη αρμοδιοτήτων, προσωπικού και μηχανημάτων που ο Νόμος έχει αφαιρέσει απ όλες τις Κοινότητες. Ωστόσο, υπάρχουν καθημερινές έγγραφες αναφορές προς την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου για όλα αυτά τα ζητήματα και εξέφρασε την ευχή γρήγορα να επιλυθούν τα διάφορα τεχνικά προβλήματα για να μην ξαναζήσει ο κόσμος τις περσινές καλοκαιρινές εικόνες.

Η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Προέδρου της Κοινότητας Π.Φώκαιας έκλεισε με το ζήτημα των Δημόσιων τουαλετών στο λιμάνι , κάτι που είχε αναδείξει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κολοκοτρώνης, της παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Ο Μανώλης Τσαλικίδης διευκρινίζοντας το ιδιοκτησιακό που τέθηκε, βεβαίωσε πως οι τουαλέτες που χρησιμοποιεί ο ΠΥΘΕΑΣ ανήκουν στην Π Φώκαια, είναι απαραίτητες για τη χρήση των αθλητών όμως υπάρχεουν και άλλες τουαλέτες που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν με ενέργειες του Δήμου Σαρωνικού για το Κοινό καθώς τίθεται θέμα Δημόσιας Υγείας

Το live video της εκπομπής στο Youtube.

Το live video της εκπομπής στο Facebook

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/2752509448209946/

 

Categories