Η Συνέντευξη της Ζ. Φρατζέσκου στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 1/6/20. video

Συνεχίζοντας το “διαδικτυακό ταξίδι” στις Κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού, μετά την συνέντευξη του Προέδρου της Κοινότητας Π.Φώκαιας, η εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ φιλοξένησε χθες 1/6/20 την Σύμβουλο  Ζαχαρώ Φρατζέσκου, επικεφαλής της Κοινοτικής Παράταξης “Π.Φώκαια η Πόλη της Καρδιάς μας”.

Η Ζαχαρώ Φρατζέσκου με αφορμή την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 20/6/20 με την οποία αποφασίστηκε η Ανάκληση παραχώρησης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κατάστημα, μίλησε για το όραμά της, σχετικά με την ανάπλαση των παραλιών της Κοινότητας Π.Φώκαιας που να είναι ελεύθερες σε όλους και επικαλέστηκε μελέτη του 1992 που είχε κατατεθεί από την ίδια και τον τότε Κοινοτάρχη κο Μάγειρα, μελέτη που όμως όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, δεν έχει ακόμα επικαιροποιηθεί από το σημερινό η το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κοινοτική Σύμβουλος περιέγραψε επίσης, την κατάσταση που υπάρχει στο ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων, στην μη εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας καθώς και την ανησυχία της για την κατάσταση. Σε ερώτηση αν υπάρχει βελτίωση στην γενικότερη εικόνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο -όταν οι κάτοικοι είχαν προκαλέσει συζήτηση διαμαρτυρία στο Κοινοτικό Κατάστημα – απάντησε πως ναι μεν έχει βελτιωθεί όμως τότε ήταν τό τέλος της θερινής περιόδου ενω τώρα ξεκινώντας το καλοκαίρι, αναμένεται επιδείνωση καθώς θα αυξηθούν οι επισκέπτες και οι παραθεριστές λόγω της Πανδημίας καθώς θα προτιμηθούν κοντινοί προορισμοί και πολύς κόσμος δεν θα ταξιδέψει σε μακρυνούς προρισμούς.

Τέλος, η Ζαχαρώ Φρατζέσκου αναφέρθηκε σε ενα σοβαρό ζήτημα , αυτό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι ζωτικής σημασίας αν λάβει υπόψη του κάποιος και την περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πχ πυρκαγιας στο Θυμάρι, καθώς δεν υπάρχεουν δρόμοι διαφυγής καθώς επίσης και για την διευθέτηση της κυκλοφορίας και του παρκαρίσματος αυτοκινήτων στην κεντρική Λεωφόρο και σε άλλους χώρους, κάτι στο οποίο θα πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση της Κοινότητας η του Δήμου, πριν θρηνήσουμε θύματα. όπως τόνισε.

Categories