Νέα επιστολή Δημάρχου Σαρωνικού προς την ΕΤΑΔ για τις παραλίες

Με νέα επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανο Βλαστό, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου τον ενημέρωσε για το τεράστιο κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο δήμος προκειμένου να διατηρήσει τις παραλίες των Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου και του Πεύκου στο Λαγονήσι (41,5χλμ.) – κυριότητας της ΕΤΑΔ – καθαρές, ευπρεπείς και φιλόξενες για όλους τους λουόμενους.

Μέχρι και το 2014, ο Δήμος Σαρωνικού έχοντας τα έσοδα από τη διαχείριση αυτών των παραλιών, ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά στην καθαριότητα του χώρου. Ο Δήμος έκτοτε στερήθηκε, μετά από κακούς χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης, όλους τους πόρους από τις καντίνες – και κυρίως εξαιτίας των εξαντλητικών προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία – με αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, να επιβαρύνει τους δημότες μέσω των τελών που καταβάλλουν.
Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο Δήμος Σαρωνικού απαιτεί να του αποδίδονται πόροι ώστε να καλύπτει τις μεγάλες δαπάνες για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Λιοσίων, τον καθαρισμό και τη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου, την κατανάλωση νερού από τη χρήση των ντους στις εν λόγω παραλίες, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τον φωτισμό των χώρων, την εκκένωση βόθρων αλλά και την πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Επισημαίνοντας τις αστοχίες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, ο Πέτρος Φιλίππου ζητά από την ΕΤΑΔ τη συνδιαχείριση των συγκεκριμένων παραλιών, ώστε να έχει και ο δήμος έσοδα και να μπορεί να προσφέρει στους δημότες τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα είσπραξης των παραπάνω δαπανών και με αναδρομική ισχύ για τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ

Categories