Ηχηρό «όχι» στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Έλλη Ιωακείμογλου*

«Όχι» στα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου είπε-με ομόφωνη απόφασή του- το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ κοινό μέτωπο κατά των διοδίων είχαν υιοθετήσει οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου. Ψηφίσματα κατά των διοδίων εξέδωσαν και οι Δήμοι Αμαρουσίου, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Πεντέλης, Πεύκης –Λυκόβρυσης και Χαλανδρίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα εγκατάστασης πλευρικών διοδίων, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος πρότεινε τη δικαστική προσφυγή για την Μελέτη σε περίπτωση κύρωσής της από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει σε δικαστικές προσφυγές και σε περαιτέρω ενέργειες από κοινού με τους Δημάρχους. Ο κ. Πατούλης μίλησε επίσης, για πολιτική απόφαση με κριτήριο τον σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και των Διοικήσεών τους.

Ομάδα συγκοινωνιολόγων η οποία μελέτησε τις επιπτώσεις εκτιμά πως η κυκλοφορία θα αυξηθεί στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Δήμου Κηφισιάς από 160 έως 650%. «Είναι παράλογο να βάλεις διόδια στις εισόδους ενός ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου μέσα στον αστικό ιστό ο οποίος εξυπηρετεί τις καθημερινές οικιστικές και επαγγελματικές ανάγκες» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να γίνουν τα διόδια.

*Δημοσιογράφος

efsyn.gr

Categories