Τι συμβαίνει στον Έβρο; – Αναφορές για συγκέντρωση μεταναστών, διαψεύδει η κυβέρνηση

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον Έβρο στο συνοριακό πέρασμα τις τελευταίες ώρες.

Παρά το γεγονός πως τοπικά μέσα αλλά και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης αναφέρουν πως από το βράδυ της Τετάρτης υπάρχει έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν την τουρκική πλευρά να ετοιμάζει ένα δεύτερο κύμα μεταναστών.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο» επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε.

Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρεισατεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν οι Τούρκοι επιχειρησούν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

documentonews.gr

Categories