Ανακοίνωση ΚΟ Κορωπίου ΚΚΕ για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Βασ. Κων/νου

Εδώ και αρκετούς μήνες η πόλη του Κορωπίου έχει κοπεί στα δύο λόγω των έργων για την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων. Έργα που γίνονται στην κεντρική λεωφόρο , για ένα τμήμα περίπου 1,5 χλμ με τραγικές συνέπειες για όλη την πόλη λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν στην ολοκλήρωση αυτού του αναγκαίου έργου.

Οι μαγαζάτορες του τμήματος αυτού της κεντρικής λεωφόρου βρίσκονται σε μία μόνιμη «καραντίνα» καθώς είτε με μαγαζιά ανοιχτά είτε κλειστά η πρόσβαση σε αυτά είναι αδύνατη.

Οι εργαζόμενοι της βιομηχανικής ζώνης αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρες παρακάμψεις για να πάνε στις δουλειές τους.

Η ίδια η κίνηση των κατοίκων της πόλης είναι δύσκολη αφού για να διασχίσουν κάποια λίγα χιλιόμετρα αναγκάζονται να περιπλανιούνται μέσα στα στενά.

Το έργο αυτό θα έπρεπε να είχε παραδωθεί πριν τα Χριστούγεννα αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί με ολέθριες συνέπειες για τα μαγαζιά της περιοχής. Το έργο είναι ευθύνη της περιφέρειας, σταμάτησε ,ξεκίνησε , ξανασταματησε και ξαναξεκίνησε κάμποσες φορές. Μάλιστα ο ίδιος ο περιφερειάρχης, κ. Πατούλης ήρθε για να επιθεωρήσει και να δώσει το έναυσμα επανεκκίνησης του έργου πριν λίγες εβδομάδες.

Ήταν αρκετή μια καλοκαιρινή μπόρα να αναδείξει το πρόβλημα της περιοχής. Όλο το κομμάτι της Κεντρικής λεωφόρου, όπου πραγματοποιούνται τα έργα και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε ένα ορμητικό χείμαρρο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, μαγαζιά, λαϊκές περιουσίες.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, για το πώς γίνεται ένα έργο, πως δρομολογείται και πως ολοκληρώνεται. Για παράδειγμα ένα αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής σέρνεται εδώ και χρόνια ενώ όταν ξεκινάει η κατασκευή του προσκρούει στα παιχνίδια εργολάβων και στην αδιαφορία των αρμοδίων. Από την άλλη για παράδειγμα για να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης για την επέκταση του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα με ευθύνη και της περιφέρειας χρειάστηκαν κάποιες εβδομάδες. Είναι κατανοητό με ποιον είναι και η διοίκηση της περιφέρειας και ο Δήμος και η ίδια η κυβέρνηση. Είναι με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι με το μικροέμπορα που πασχίζει με κάθε τρόπο να τα βγάλει πέρα.

Είναι κατανοητό ότι δυστυχώς για τις αναγκαίες υποδομές που έπρεπε να υπήρχαν εδώ και χρόνια υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε σημερινές και παλιότερες διοικήσεις δήμων και περιφέρειας, στο βαθμό που αντιστοιχεί στο καθένα.

Είναι λογικό όταν όλα γίνονται στην λογική του κέρδους και όχι με βάση τις ανάγκες να υπάρχουν τέτοιου είδους καθυστερήσεις από τους διάφορους εργολάβους που αναλαμβάνουν την κατασκευή του κάθε έργου. Για παράδειγμα για την κατασκευή της παραλιας και την ολοκλήρωση του φαληρικού όρμου και λεφτά υπήρχαν και το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ γιατί εκεί δεν ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων και της πόλης συνολικότερα του Κορωπίου αλλά να υπηρετηθούν οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην παραλιακή ζώνη.

Είναι ανάγκη τώρα περιφέρεια, δήμος και κυβέρνηση να πάρουν από την μεριά τους ο καθένας τα αναγκαία και στοιχειώδη μέτρα:

  • Η διοίκηση της περιφέρειας να λογοδοτήσει για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτό το έργο να κατασκευαστεί με όλες τις προδιαγραφές του σε εύλογο χρονικό διάστημα και φυσικά να ικανό να παίζει το ρόλο του ως αντιπλημμυρικό έργο.
  • Η δημοτική αρχή να παγώσει τα τέλη για τους επαγγελματοβιοτεχνες που βρίσκονται επί της κεντρικής λεωφόρου στο τμήμα διεξαγωγής των έργων
  • Με ευθύνη να παρθούν, για τους μικρούς επαγγελματίες που έχουν χάσει αντικειμενικά την εμπορική τους ικανότητα λόγω της μη πρόσβασης σε αυτά καταναλωτών, μέτρα στήριξης με απαλλαγή από καταβολή εισφορών, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, πάγωμα προς ΔΕΗ και άλλες πρώην ΔΕΚΟ, κανένας πληστειριασμός, κατάσχεση ή αναγκαστικό μέτρο .

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Categories