Δ.Τ «Σαρωνικός-Νέα Πνοή»:Η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3-6-2020

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η Παράταξή μας έθεσε και πάλι ζητήματα που αφορούν όλους του Δημότες και τα παραθέτουμε για την ενημέρωση των Πολιτών:

 

  1. Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου:

 

Ερώτημα για την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου την 1/7/20, έθεσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Το θέμα είχε αναδείξει η κα Αρετούσα Μακρή (Δημ Σύμβουλος Λαυρεωτικής) σύμφωνα με την οποία, διακόπτεται την 1/7/20, η λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου κάτι που θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στους Δήμους που εξυπηρετεί και φυσικά και τον Σαρωνικό.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι το θέμα θα επιλυθεί προσωρινά με παράταση της προθεσμίας για δημιουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας.

 

  1. Ένταξη της Α΄ κατοικίας στην Ανάβυσσο:

 

Καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με τις εισπραχθείσες από το Δήμο εισφορές σε χρήμα και μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα, σχετικά με την ένταξη της Α΄ κατοικίας στην Ανάβυσσο.

Από την 9/3/2020 έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα για το οποίο δεν έχουμε λάβει απάντηση μέχρι στιγμής.

 

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θα ενημερωθούμε. Αναμένουμε.

  1. Το κλάδεμα των ευκαλύπτων

 

Θέσαμε το ζήτημα ότι το κλάδεμα των ευκαλύπτων στην Παλαιά Φώκαια δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και την παρουσία του Γεωπόνου του Δήμου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επανάληψη του χρόνου και να σπαταλώνται χρήματα του Δήμου.

 

Η απάντηση ήταν ότι θα μας ενημερώσουν σχετικά με τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. Αναμένουμε.

 

  1. ΑΔΜΚΕΣ (η εταιρεία που διαχειρίζεται και τις παραλίες)

 

Στην τοποθέτησή μας για το θέμα της ΑΔΜΚΕΣ, τονίσαμε ότι:

Επειδή από το καλοκαίρι του 2019 η εταιρεία έμεινε ουσιαστικά ανενεργή, μετά την παραίτηση του προέδρου κ. Αδαμη, θέσαμε το ζήτημα της καθυστέρησης από μέρους του Δήμου σχετικά με την εξυγίανση της εταιρείας και σύμφωνα με την εισήγηση του Δήμου (που μιλάει για εξυγίανση και όχι κλείσιμο της εταιρείας). Συμφωνούμε ο εκκαθαριστής (που θα προτείνει ο Δήμος, ως κύριος μέτοχος) να μην είναι αιρετός, αλλά ορκωτός λογιστής.

Επίσης τονίσαμε ότι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο την 6/11/2019 είχε λάβει απόφαση για διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών της Διοίκησης της ΑΔΜΚΕΣ από το 2011 μέχρι την λήξη της θητείας Σωφρόνη, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

 

  1. Για τις παραλίες που ανήκουν στην ΕΤΑΔ

 

Στην τοποθέτησή μας για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ΕΤΑΔ, τονίσαμε τα ότι συμφωνούμε να γίνει διαπραγμάτευση και διεκδίκηση, ώστε να υπάρξει η καλύτερη λύση για το Δήμο

 

  1. Σχετικά με τις καντίνες στο Δήμο Σαρωνικού

 

Η τοποθέτησή μας ήταν ότι ενώ οι συμβάσεις έληξαν τέλος του 2019 μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί κανείς σχετικά με την δημοπράτηση ή ανανέωση των συμβάσεων.

Ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση δια ζώσης με την συμμετοχή και των επιχειρηματιών για να ακουστούν οι απόψεις τους, κάτι το οποίοι ο Δήμαρχος δεν δέχτηκε.

Μας ζητήθηκε επίμονα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσουμε για συζήτηση του τι πρέπει να γίνει με τις καντίνες και απαντήσαμε σταθερά ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η Διοίκηση του Δήμου και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης τονίσαμε ότι καθυστερημένα αποφασίζουν για τις καντίνες, αν και η ΚΥΑ, σχετικά με την διαχείριση των παραλιών, έχει έρθει από της 15/5/2020.

 

  1. Μη υλοποίηση απόφασης

 

Δεν υλοποιήθηκε ποτέ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ψήφισμα συμπαράστασης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Πολίτες σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, μετά από πρότασή μας.

Γραφείο Τύπου «Σαρωνικός Νέα Πνοή»

Categories